3D IJsvogel in binnentuin Woonstate W.C.J. Pastoors

21/05/2020

Joop en Jacqueline ten Klei

Bewoners van Woonstate W.C.J. Passtoors in Weidevenne zijn verrast met een 3D kunstwerk in de binnentuin. Na de draaiorgels en zangers is deze keer een prachtige tekening gemaakt van een stukje natuur met waterval dat op de foto levensecht lijkt. Bewoners maken er al druk gebruik van en laten zich fotograferen balancerend op een boomstam of op de steiger. De tekening is een geschenk van bewoner Joop ten Klei en dochter Jacqueline die het kunstwerk via een veiling van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) naar Weidevenne haalden.

Kunstenares Rianne te Kaat maakt samen met haar vriend Rutger 3D kunstwerken in binnen- en buienland. Meestal voor bedrijven en instellingen bij openingen of andere festiviteiten, maar vanwege de coronacrisis is de vraag teruggelopen. Om toch aan het werk te blijven en meer bekendheid te krijgen heeft ze een aantal kunstwerken aangeboden bij KiKa, die belangstellenden dan via een soort veiling kunnen kopen. Zo blijven Rianne en Rutger aan het werk en gaat het geld naar KiKa. 

Rollatorproef
BP’er (Bekende Purmerender) Joop ten Klei stelde wel een voorwaarde: er moet een ijsvogel in de tekening komen. Joop is vogelliefhebber en de ijsvogel staat bovenaan het lijstje. Voor Rianne geen probleem, ‘dan wordt het een bostafereel met een ijsvogel’. Er is twee dagen hard geveegd, gemeten en geverfd, maar het resultaat mag er zijn. Bewondering alom en ook verbazing: “Hoe kan dat nou, het is een vlakke tekening, maar op de foto is het levensecht?” Een pluspunt bij deze 3D tekeningen is dat mensen met een rollator of rolstoel ook deel kunnen uitmaken van het kunstwerk.

Activiteiten
Voor en door bewoners van Woonstate  W.C.J. Pastoors worden regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals Lentemarkt, oude ambachten, Amsterdamse middagen of uitjes met bus of Jordaanboot. De boottocht kon vanwege de corona niet doorgaan, maar daar is wat anders voor bedacht. Na de draaiorgels en zangers kunnen bewoners nu genieten van (en op de foto gaan in) het mooie kunstwerk in de binnentuin.

Voor meer 3D tekeningen, ander werk van Rianne en Rutger en contact kunt u een kijkje nemen op www.riannetekaat.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.