Zwaan aan de wandel

13/02/2019

Een zwaan die op het fietspad aan de Zambezilaan liep zorgde voor nogal wat opschudding. Of hij nou z’n maatje kwijt was of op zoek naar eten, dat was niet duidelijk. Veel kinderen wisten niet wat ze ermee aan moesten en durfden niet te dichtbij te komen. Gelukkig was daar een moeder die kordaat aan de slag ging. Moeder (naam bekend bij de redactie):”Ik deed de deur open voor een vriendin van mijn dochter, en zag toen de zwaan. Gelijk m’n schoenen aan gedaan en de dierenambulance gebeld. Die vertelden dat zwanen niet zo slim zijn en soms helemaal de verkeerde kant oplopen. Volgens hen zou het wel goed komen.

Ik vond het toch zielig, en daarom zelf geprobeerd om de zwaan terug te laten gaan naar het water aan de Kransfontein. Er waren veel kinderen bij en ik was bang dat de zwaan hen zou aanvallen. Hij was aan het blazen en wapperde af en toe vervaarlijk met zijn vleugels. Een meisje moest van de schrik huilen, maar de anderen hielpen me door achter me aan te lopen en te roepen.

Spannend
Zo is het ons uiteindelijk gelukt om de zwaan weer in het water te krijgen. Ik hoop dat hij gauw verenigd wordt met zijn vriendje of vriendinnetje, want ik hoorde dat hij vaak samen wordt gezien met een andere zwaan. De kinderen vonden het wel allemaal heel spannend en waren blij en opgelucht dat alles nog is goed gekomen. Nu maar hopen dat de zwaan er geen gewoonte van maakt…

Via deze link kunt u het filmpje bekijken van de wandeltocht. U kunt op onderstaande foto klikken.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *