Zonnepanelen De Kraal onder stroom

24/05/2019

Wethouder Paul van Meekeren gaf woensdag 22 mei samen met Gertjan van Keulen, voorzitter en projectleider van Opgewekt in Purmerend, het officiële startsein voor de ingebruikname  van het zonnepanelenproject Zon op de Kraal. Op het dakterras van Brede School De Kraal aan de Zambezilaan in Weidevenne, met uitzicht op de zonnepanelen, namen zij de panelen op bijzondere wijze in gebruik. Niet door middel van een stekker, knop of verlengsnoer, maar met de bekende bibberspiraal. De wethouder deed dat met vaste hand en haalde makkelijk de eindstreep, waardoor Gertjan van Keulen eveneens aan de gang moest om de gewenste kortsluiting te veroorzaken. Dat lukte en daarmee gingen de zonnepanelen aan het werk.

Op het dak van de Kraal liggen in totaal 364 zonnepanelen. Door middel van aankoop van certificaten nemen 46 deelnemers in de stad (niet alleen in Weidevenne) deel aan het project. Het is een samenwerking tussen gemeente Purmerend (eigenaar van het gebouw), Spurd (exploitant van het gebouw) en de Stichting Opgewekt in Purmerend/Zon op Purmerend.

foto: Rob Klaucke

Mooi project
De wethouder was verheugd dat deze panelen op een school liggen en complimenteerde Zon op Purmerend met het resultaat. Van Meekeren: “Dit is een mooi project en de gemeente kan het als voorbeeld gebruiken naar bewoners, samen met de stichting en Spurd.” Gerjan van Keulen vertelde dat hij, fietsend door Purmerend, nog veel lege daken ziet met eindeloos veel mogelijkheden voor zonnepanelen.

Controleur
Als deelnemers waren de heer en mevrouw Troost en Jaap Groeneveld  aanwezig. Groeneveld;”Ik woon in Kop West en heb geen mogelijkheid om panelen op eigen dak te plaatsen, en dan is dit een mooie oplossing. Daarnaast zit ik in het bestuur van de stichting en houd als een soort controleur een oogje op de goede werking van de zonnepanelen.”  Dit is na Zon op Stadhuis en Zon op Antoni Glaudi het derde project van  Opgewekt in Purmerend. Voor meer informatie: www.opgewektpurmerend.nl.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *