Zie ginds komt de stoomboot…

14/11/2019

Tijdens de opnamen van het onlangs gehouden miniview in zijn huis in Spanje vertelde Sinterklaas dat hij al weer druk bezig was met de intocht in Purmerend: “Maanden leef ik er naar toe, en met mij ook alle zwarte pieten. Ieder jaar weer is het een groot feest.” De vele intochten in Nederlandse steden en dorpen eisen natuurlijk een goede conditie en vooral een opgewekt humeur en dat laatste is voor de Sint geen enkel punt als het om de intocht in Purmerend gaat. Hij vindt het eigenlijk de allerleukste en best verzorgde intocht in Nederland.

Vooral de vriendelijke ontvangst verrast Sinterklaar elk jaar weer. Sinterklaas: “Dat is een feest voor iedereen, alleen de Pieten hebben eigenlijk geen tijd voor een feestje, want zij moeten alle verlanglijstjes doornemen en de cadeautjes bij elkaar zoeken; een geweldig karwei.” Als na een boot vol muziekpieten de stoomboot langzaam de Kom in het Noordhollands Kanaal opvaart, krijgt Sinterklaas ook iedere keer weer kippenvel van al die vrolijke kinderen met zwaaivlaggetjes, versierd met zwartepietenmutsen en namaak mijters, meneer René met de hulppieten en burgemeester Bijl in zijn mooie zwarte jas met glimmende burgemeestersketting tussen al die kinderen. Sinterklaas:” Ik zou het liefste ieder kind persoonlijk begroeten, maar dat is domweg onmogelijk. Dan zou de intocht misschien wel drie dagen duren.”

Geheim
Gelukkig is hij na de ontvangst bij de Sluisbrug en daarna op de Koemarkt nog in de gelegenheid om honderden kinderen persoonlijk te begroeten. Zo nu en dan is er zelfs even tijd voor een goed gesprek. Sint: “Wat ik dan bespreek met de kinderen? Nee, dat gaat niemand iets aan. Dat is het geheim van de bisschop. Purmerend was, is en zal altijd een bijzondere stad zijn waar het een groot genoegen is om ontvangen te worden. Ik wens iedereen een heel mooi sinterklaasfeest toe.”

Sinterklaas vaart op zondag 17 november tussen 13.00 en 13.30 uur Purmerend binnen. De route die Sinterklaas op zijn tocht door de stad volgt, is voor alle verkeer afgesloten, inclusief de Sluisbrug.

Op https://nazomerfeestweek.nl/programma-intocht/ staat alle informatie over de intocht.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *