World Clean Up Day op water Purmerend en Beemster

11/09/2019

Op 21 september is het World Clean Up Day en zal in zo’n 160 landen op de wereld het zwerfafval worden opgeruimd. Hiervoor zullen Purmerend en Beemster ook inhaken. Dit jaar is ervoor gekozen om zwerfaval op te ruimen op het water. Om 10.00 uur geven wethouders Paul van Meekeren, gemeente Purmerend en Aagje Zeeman, gemeente Beemster in de haven aan het Whereplatsoen gezamenlijk het startschot. Daar liggen kano’s en sup’s, schepnetten, grijpers en vuilniszakken klaar voor de deelnemers. Om 12.00 uur wordt de opruimactie afgesloten.

Zwerfafval wordt een steeds groter probleem. Het is inmiddels een van de grootste irritaties onder inwoners. Het zorgt voor een onveilig gevoel en vermindert het welzijn. Waar zwerfafval ligt, wordt meer zwerfafval neergegooid. Bovendien is zwerfafval, waaronder plastic en blikjes, ook een toenemende bedreiging voor de gezondheid van mens en dier. Een sigarettenpeuk blijft 2 tot 12 jaar in het milieu, een blikje 50 jaar en plastic oneindig.

Herbruikbare fles
Voor de World Clean Up Day is samenwerking gezocht met verschillende partijen. Stichting Jeelink sponsort met koffie en koek en. SodaStream trakteert de deelnemers op een fraaie ‘My Only Bottle’. Een herbruikbare fles bespaart duizenden wegwerpflesjes. De organisatie van deze clean up ochtend is daarnaast mede mogelijk gemaakt door de Watersportvereniging Purmerend en Spurd.

Aanmelden kan via www.schonernoordholland.nl. Deelnemers ontvangen dan tijdig de benodigde informatie. Meer informatie vindt u op www.purmerend.nl en www.beemster.net. Of volg de social media van de gemeenten en Schoner Noord-Holland.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *