Winkeliers gaan voor Schoonste Winkelgebied

28/07/2017

foto: Piet Jonker

Scherpe prijzen, mooie etalages en veel variatie zijn belangrijke ingrediënten voor winkelplezier. Daarnaast wordt winkelen een stuk leuker op een plek die schoon en veilig is, dat is wel zo uitnodigend. Verschillende winkeliers doen daarom mee aan de verkiezing voor het Schoonste Winkelgebied, op initiatief van stichting Nederland Schoon. Wie zijn zij en waarom vinden ze dit belangrijk?

Mark Bakker van Jumbo (Gildeplein, Purmer-Noord)
“De verbouwing van het Gildeplein is alweer even geleden, maar samen zorgen we ervoor dat het winkelcentrum er keurig uit blijft zien. Twee jongens vegen hier elke zaterdagochtend en alle winkeliers houden de eigen stoep schoon. Gewoon, met z’n allen de schouders eronder!”

Richard Gort van Outfit en voorzitter van de PCO (Centrum)
“We roepen alle winkeliers in de binnenstad op om het netjes te houden. Na het weekend is het elke week een puinhoop, zeker bij de horeca in de buurt. Maar we hebben korte lijntjes met politie, handhaving en de wijkmanager, die gelukkig snel in actie komen als we dit melden.”

Carl Hagenhoek van Vlees enzo (Weidevenne)
“Via de verkiezing maken we aan onze klanten duidelijk dat we een schoon en veilig winkelgebied belangrijk vinden. De winkeliers zitten daarin op één lijn: hou je eigen straatje schoon. Winkelend publiek verwacht ook dat je hiermee bezig bent, het is gewoon een vereiste.”

Arno van der Vliet van Drogisterij Piet (Meerland, Purmer-Zuid)
“Vorig jaar was Meerland het schoonste winkelgebied van Purmerend. Om landelijk nog hoger te eindigen, hebben we dit jaar onder meer het groen verbeterd. Ook organiseren we meer activiteiten en lopen we vaker gewoon een rondje over het plein. Zo zorgen we samen voor een frisser en schoner winkelcentrum.”

Nederland Schoon onderzoekt alle winkelgebieden tot en met augustus. Dit doen ze onaangekondigd. Het onderzoek bestaat uit een observatie en enquêtes die ze afnemen bij ondernemers en winkelend publiek. In het najaar horen we vervolgens hoe de Purmerendse winkelgebieden gescoord hebben!

Bron: Gemeente Purmerend

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *