Wijkkranten weer in de bus

30/06/2021

Plof, daar is ie weer, de nieuwe wijkkrant Weidevenne is weer op de mat gevallen. Het is de vierde editie dit jaar en de redactie, bestaande uit Ad Broeders, Ria Groot en Adrie Wien maakten er ondanks alle vervelende maatregelen weer een mooie wijkkrant van. Opmaker Gerjan Stolp zorgde vakkundig voor een prettig leesbare krant. Ook deze keer zijn er weer een aantal interessante onderwerpen uit Weidevenne bekeken, gefotografeerd en beschreven. En natuurlijk ontbreekt de puzzel niet.

Als opening deze keer een oproep voor redactieleden. De redactie van de Wijkkrant Weidevenne bestaat nu uit drie vrijwilligers die al jaren actief zijn in de wijk en er is plaats voor twee toekomstige collega’s. Verder op de voorpagina een artikel over het drone gebeuren. We zien ze steeds vaker, ook boven Weidevenne, en de redactie klopte aan bij Marcel Vinke, enthousiast dronepiloot, die vertelt over zijn hobby.

Kat en vogel
Het Oranjefonds organiseerde in mei NLdoet en een van de redactieleden ging op pad met de vrijwilligers naar de Rumbastraat voor een tuinmetamorfose en maakte mooi verslag van de werkzaamheden. Op dezelfde pagina wordt ook de kat de bel aangebonden met een stukje over de eeuwige strijd tussen katten en vogels.

Gezellig
Een ander redactielid ging op bezoek bij Peter Reus, brugwachter van de Jan Blankenbrug, Melkwegbrug en spoorbruggen. Uit zijn verhaal blijkt dat het open en dicht draaien van de bruggen nog niet zo simpel is, want er komt nogal wat bij kijken. Heel anders, maar wel belangrijk is een artikel over geld aanvragen voor Burendag. Altijd gezellig.

Glimlach
Een bewoonster van Weidevenne laat weten ’s morgens met een glimlach op het gezicht te genieten van de bijenlinten in de wijk. Natuurlijk is er ook het vertrouwde Ken je wijk, waar een cadeaubon mee te winnen is. Als extra deze keer woordzoeker voor de echte puzzelaars. Mensen met een Nee-Nee sticker op de bus of die geen krant hebben ontvangen, kunnen de wijkkranten Weidevenne en Centrum vinden op weidevenner.nl onder het kopje digitale wijkkranten.

Aanmelden voor de wekelijkse digitale Nieuwsbrief  van weidevenner.nl kan door op deze link te klikken. Dan blijft u wekelijks op de hoogte van het reilen en zeilen in Weidevenne, Kop West en Centrum.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *