Wijkkrant Weidevenne deze week op de mat

05/02/2021

Plof, daar is ie weer, de nieuwe wijkkrant valt deze week op de mat. Het is de eerste  editie in het nieuwe jaar en de redactie, bestaande uit Ad Broeders, Ria Groot, Peter Mackaay, Adrie Wien en Chris de Vries maakten er weer een mooie wijkkrant van. Ook Koos van Lunteren ging op pad en opmaker Gerjan Stolp maakte er een prettig leesbare wijkkrant van. Ook deze keer is er weer een aantal interessante onderwerpen uit Weidevenne bekeken en beschreven.

De voorpagina is voor wijkwethouder Paul van Meekeren, die zelf al twintig jaar in de wijk woont. Hij laat zijn licht schijnen over onder andere (wijk)wethouder in coronatijd, problemen met jongeren en hoe in contact te komen nu er geen fysiek spreekuur is. Overigens volgt de wethouder ook het nieuws in en over Weidevenne op de website www.weidevenner.nl.
Een uitgebreid artikel gaat over de brand in een vuilniswagen met een uitleg over hoe het precies zit met de grijze bak. 

Hoop doet leven
De redactie geeft een vooruitblik met een verwijzing naar de Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Don Bijl ’Hoop doet leven. Hoop moet er altijd zijn’. Maar er is ook aandacht voor het verleden, want volgend jaar bestaat Weidevenne 25 jaar en er is een oproep voor foto’s uit die tijd. Vooruitgekeken wordt ook naar de eventuele bouw van een hotel in het Beusebos en de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

Loodje leggen
Jeroen Kuyper, de langeafstandsloper, wordt uitvoerig aan de tand gevoeld en er wordt melding gemaakt van de overlast die een grote groep jongeren veroorzaakt in de wijk. Ook wordt duidelijk waarom veel bomen in de wijk het loodje leggen en wat er voor terugkomt. De vrijwilligers van FC Purmerend ontvingen een bedrag van maar liefst € 500,- in de verkiezing Lokaal Compliment.

Engelen
Reporter Koos begeeft zich deze keer op de fiets tussen de sterrenstelsels en buurtbewoonster Tini gelooft in engelen. Voor de liefhebber is er natuurlijk ook weer een puzzel met als prijs een cadeaubon van € 15,-
Heeft u geen wijkkrant ontvangen?  De wijkkranten Weidevenne en Centrum zijn digitaal te vinden op www.weidevenner.nl  onder het kopje digitale wijkkranten.

Buurtbewoonster Tini

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *