Wijkkrant weer in de bus

06/05/2021

Plof, daar is ie weer, de nieuwe wijkkrant Weidevenne valt deze week op de mat. Het is de derde editie dit jaar en de redactie, bestaande uit Ad Broeders, Ria Groot, Adrie Wien en Chris de Vries maakten er ondanks alle maatregelen weer een mooie wijkkrant van. Opmaker Gerjan Stolp zorgde vakkundig voor een prettig leesbare krant. Ook deze keer is er weer een aantal interessante onderwerpen uit Weidevenne bekeken, gefotografeerd en beschreven. En natuurlijk ontbreekt de puzzel niet.

De redactie vliegt er op de eerste pagina in met een verhaal over Ara Jessie. Deze mooi gekleurde vogel zweeft vaak in alle vrijheid boven de wijk. Vanuit de lucht gaat het naar het water in Weidevenne met een artikel over het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Wat doen ze en waarom?

Regenton
Nog meer water komt er tevoorschijn in een verhaal, niet over Jan Huigen in de ton, met een hoepeltje erom, maar regenwater in de ton. Vele voordelen worden genoemd, waaronder duurzaamheid, subsidie en het doorspoelen van het toilet met water uit de regenton. Nog meer water komt voorbij in een stuk over 25 jaar Jan Blankenbrug, maar waar ze liever geen (regen)water zien, is bij de jeugd van dansschool Les Tigres die vanwege corona buiten les krijgen.

Feest
Wat wel bijna in het water viel was het pensioenfeest voor Karel Uijtenboogaard, maar uiteindelijk werd het toch nog een feestelijk gebeuren bij de Londenhaven. Natuurlijk ontbreekt de puzzel’ Ken je wijk’ niet, en voor de echte puzzelaars is er een woordzoeker.

Digitaal
Heeft u geen wijkkrant ontvangen of een Nee-Nee sticker op de bus?  De wijkkranten Weidevenne en Centrum zijn digitaal te vinden op www.weidevenner.nl  onder het kopje digitale wijkkranten.

Jan Blankenbrug

Dansschool Les Tigres

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *