Wijkkerngroeplid Gerard Schotsman krijgt lintje

26/04/2016

foto lintje gerard 2Gerard Schotsman, de voorzitter van de wijkkerngroep Weidevenne, is op 26 april benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Net als acht andere decorandi werd hij naar het stadhuis gelokt met een smoes. Wijkmanager Edwin Färber had hem uitgenodigd voor een “overleg”. Ter gelegenheid van deze feestelijke dag was de raadszaal voor het eerst versierd met “koninklijke” stoelen met een zitting van rode pluche.

Burgemeester Don Bijl had het in zijn toespraak over een gewaardeerde en fijne gesprekspartner op alle niveau’s. ” Sinds 2000 bent u actief in Weidevenne. De wijkkerngroep is opgericht met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het verfraaien, veilig en leefbaar maken van de wijk en de betrokkenheid van de bewoners te stimuleren. U, als voorzitter, bent zeer betrokken bij werkzaamheden in de wijk. Veel projecten zijn onder uw verantwoordelijkheid en leiding tot stand gekomen, zoals het realiseren van een bloembak of mozïekbank. Maar ook grote projecten zoals een parkeeronderzoek waarbij honderden wijkbewoners werden betrokken. U bent een belangrijke schakel in de bewonersparticipatie en wordt gezien als een stuwende kracht. Uw inzet is enorm en uw betrokkenheid is bewonderenswaardig. Samenwerken heeft u hoog in het vaandel staan.” Na deze lovende woorden kreeg Gerard de onderscheiding opgespeld en ontving hij de oorkonde en bloemen.

Gerard is blij verrast met de Koninklijk onderscheiding en ziet dit als waardering voor zijn vrijwilligerswerk dat hij nog steeds graag doet. Hij kan het nog niet allemaal bevatten. “Bij binnenkomst werd ik gevraagd naar de raadszaal te komen, ik zeg nog, nee dat kan niet want ik heb een afspraak en draai me om en loop door naar de balie om me te melden. Pas toen werd mij verteld dat het overleg toch iets anders zou worden. En toen ik mijn familie zag begon het langzaam te dagen…..”

De redactie feliciteert Gerard van harte met deze mooie en verdiende onderscheiding!

gerard en edwinoranjegebakjeswijkmanager Edwin Färber feliciteert Gerard Schotsman

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *