Wijkkerngroep wordt gefilmd

30/04/2012

Tuin Koempoelan voordat het tuinproject

De kerngroep wil u graag op de hoogte brengen van wat de afgelopen jaren met het budget is gedaan. Daarom laten wij bij Shootlab in Purmerend een drietal videofilmpjes maken. De redactie van Shootlab bestaat uit jongeren die nieuwe kansen verdienen bij de start van hun loopbaan. Zij kiezen er zelf voor om deze uitdaging aan te gaan. De jongeren worden begeleid door professionele film en tv-makers o.a. bij de opnamen en montage van de films. Een film vertelt iets over de projecten die wij samen met anderen hebben gerealiseerd. Voorbeelden hiervan zijn de mozaïekbank bij het winkelcentrum, de tuin bij basisschool de Koempoelan, verkeersdrempels in de baaienwijk en de brassband van Columbuzz. Het tweede filmpje vertelt wat de kerngroep doet en waarom dit belangrijk is voor de wijk,  het derde laat zien waarom bewoners lid worden van de Kerngroep. Als u filmopnames in de wijk ziet weet u waarom! Via www.weidevenner.nlhouden we u op de hoogte.

De tuin bij de Koempoelan na het tuinproject samen met de Kerngroep en Clup Welzijn

Wijkbuget

De procedure voor het aanvragen van een tegemoetkoming uit het wijkbudget voor activiteiten is gemakkelijker gemaakt. De  aanvraag wordt nu rechtstreeks door de kerngroep behandeld. U krijgt van ons na uw aanvraag de voorwaarden toegezonden.

Origamistraat

Eind vorig jaar hebben wij de bewoners van de Origamistraat nogmaals naar hun mening gevraagd omtrent de herinrichting van het groen en de parkeerplaatsen. Het plan is, dat er ca. zes extra parkeerplaatsen bij komen ten koste van een klein stukje openbaar groen. Het overgrote deel van de ondervraagden is voor de herinrichting. We hebben vervolgens de gemeente gevraagd of ze dit wil uitvoeren. Inmiddels is de opdracht verstrekt en zal eerdaags een begin worden gemaakt met deze herinrichting. Het zal tijdens de werkzaamheden zeker overlast geven. We hopen dat dit in overleg met de aannemer tot een minimum beperkt kan blijven.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *