Wielerklassieker Ronde van Noord-Holland door Weidevenne

26/04/2011

de koplopers van de Ronde van Noord-Holland

Op 2e Paasdag, 25 april reden de 25 ploegen met 200 renners vanuit Zaandam door Purmerend. Deze 66 editie van de ronde van Noord-Holland kwam ook dit jaar weer door Weidevenne.

De route liep via Zaandam, Westzaan naar Graft-De Rijp. Vervolgens: Alkmaar, Schagen, Wieringermeer, Medemblik, Enkhuizen, Hoorn, Purmerend, Oostzaan en via de wijk Poelenburg naar de finish in Zaandam.

De bewoners van Weidevenne konden niet erg lang genieten toen de renners voorbij kwamen. Binnen vijf minuten was alles alweer voorbij. Gelukkig was het peloton inmiddels opgedeeld in een kopgroep, twee achtervolgers en de rest van het peloton. Hierdoor duurde het iets langer.

Eén renner wou bij de rotonde Laan der Continenten/Zambezilaan rechtdoor rijden maar werd gelukkig op tijd “terug-getoeterd” door een begeleidende motoragent.

Winnaar was: Niels Wytinck (CMD) in 5uur, 5 min. en 40 seconden.