Wieke Dekker in etalage VVV Purmerends Museum

11/06/2022

Na het grote succes van de Purmerender Art Fair, waar bezoekers niet alleen kunst konden zien, maar ook kopen en met de kunstenaars in gesprek konden gaan, staan vanaf 9 juni weer lokale kunstenaars centraal in de etalage van de VVV|Museumwinkel in de Peperstraat 35. Het Purmerends Museum stelt de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om daar maandelijks een kunstenaar te tonen met één of meerdere werken. Deze maand is dat beeldhouwster Wieke Dekker die nadat ze gestopt was met werken, gestart met beeldhouwen (aangezet door haar zoon) en er volledig verslingerd aan geraakt.

Zij heeft een cursus beeldhouwen gevolgd en geniet van het werken met verschillende soorten speksteen. Frans kalksteen, serpentijn (brengt balans in lichaam en geest en helpt negatieve energie en straling buiten houden) en albast. Haar werk kenmerkt zich door organische en abstracte vormen. Vaak dienen bestaande natuurlijke vormen als inspiratiebron voor het creëren van sculpturen. Het materiaal is er al, het ligt eigenlijk te wachten op een nieuwe vorm. Ze geef de steen een nieuw gezicht, een nieuw leven.

Dekker: “Regelmatig exposeer ik mijn werk op diverse locaties. Ook sta ik op kunstmarkten in Noord Holland. Het leuke van de markten is dat ik dan kan vertellen over mijn werk en hoe ik te werk ga.

Voor meer informatie: kijk op de website van Wieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.