Wie wint zijn of haar naam in CHOCOLADELETTERS?

05/11/2018

Nog een paar nachtjes slapen en kinderen, pappa’s, mamma’s en opa’s en oma’s, staan zondag 18 november weer met bonzend hart te wachten op de aankomst van Sinterklaas. Na de muziekpieten en de grote boot vol met vrolijke pieten komt in een grote stoomwolk de stoomboot Purmerend binnenvaren. De Sint heeft de redactie van weidevenner.nl via de mailpiet laten weten dat hij er weer veel zin in heeft en dit jaar iets extra’s wil doen voor de kinderen in Weidevenne, Centrum en Kop West. Om dat te bespreken wilde de goedheiligman niet mailen of Whatsappen, maar verzocht hij de redactie nadrukkelijk om naar Madrid (Spanje) te komen voor overleg.

De vaste redactieleden kunnen natuurlijk niet zomaar weg en daarom werden twee vrijwilligers aangewezen als invalreporters. Heel vroeg in de ochtend vertrokken Betty en Dora, met de rolkoffers volgeladen met wortels voor Americo, richting Spanje. Bij aankomst in Madrid keken de douanebeambten wel even vreemd op toen ze de raíces (Spaans voor wortels) aantroffen. Van het verhaal over een bezoek aan Sinterklaas en de wortels voor Americo geloofden ze geen pepernoot, maar uiteindelijk mochten ze toch door.

Chocoladeletters
Na lang zoeken, want ze zagen nergens wegwijsbordjes, zaten ze eindelijk gezellig aan de chocolademelk met speculaas. Op de vraag van de reporters waarom hij deze keer iets speciaals wilde doen, antwoordde Sinterklaas: “ Ik zal het jullie vertellen, het gaat natuurlijk om al die lieve kinderen in Weidevenne, Centrum en nu ook Kop West, maar ook om de vele enthousiaste vrijwilligers die zorgen dat het er in jullie stad elk jaar zo gemoedelijk aan toe gaat.” Onder het wegwerken van een grote bak pepernoten vertelde de Sint wat hij had bedacht: “Het lijkt mij leuk, en zeker ook voor de kinderen, als ouders of oma’s en opa’s, het verlanglijstje van de kinderen op de foto zetten en die mailen naar weidevenner.nl. Samen met de cadeaupieten kies ik dan na mijn aankomst in Purmerend het leukste, mooiste, gekste, of ontroerendste verlanglijstje uit, en dat kindje krijgt zijn of haar naam in chocoladeletters.

Pepernoten
Na nog wat gezellig kletsen, waarbij de Sint vertelde elke avond even op Facebook en weidevenner.nl te kijken om op de hoogte te blijven over het gedrag van kinderen (en ouders!), was het tijd om te vertrekken. Uitgezwaaid door de Sint werden de invalreporters door de pakjespiet met de cadeautjesbakfiets teruggebracht naar het vliegveld en heel laat in de nacht arriveerden ze weer op Schiphol. In plaats van wortels zaten de rolkoffers vol met pepernoten.

Mail voor 20 november een foto van het speciale, leuke, gekke of ontroerende verlanglijstje met naam, leeftijd en mailadres naar redactieweidevenner@gmail.com en wie weet…
De winnaar geeft toestemming voor het maken en plaatsen van een foto (in overleg).

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *