Wethouder Rotgans steekt de Regeboogvlag uit

01/10/2020

In oktober is het Regenboogmaand in Purmerend. De hele maand staat in het teken van LHBTI en om dat te onderstrepen stak wethouder Harry Rotgans op donderdag 1 oktober de Regenboogvlag uit aan de gevel  van het Purmerends Museum aan de Kaasmarkt. In voorgaande jaren werd de vlag gehesen bij het gemeentehuis, maar volgens de wethouder ‘is het hier midden in de stad een betere plek en hangt de vlag goed in het zicht’.

Vanwege de geldende beperkingen werd het officiële gedeelte buiten gedaan. Na toespraken door Moncef Beekhof, directeur van het Purmerends Museum, wethouder Rotgans en Barbara Oud, inclusiespecialist (inclusie is de insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten) beklom de wethouder het bordes en stak samen met vertegenwoordigers uit de LHBTI gemeenschap de vlag uit.

Jezelf zijn

Barbara Oud

Purmerend is sinds 2012 Regenboogstad. Rotgans: “Jezelf mogen en kunnen zijn is een belangrijk onderwerp in deze stad. Dat betekent dat we ons inzetten voor de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van LHBT-inwoners.” LHBTI staat voor lesbische vrouwen (L), homoseksuele mannen (H), biseksuelen (B), transgenders (T) en intersekse personen (I) .

Programma
Er zijn deze maand verschillende activiteiten, maar vanwege de nieuwe maatregelen wordt het programma aangepast. Het voetbaltoernooi bij FC Purmerend en de Swim Pride in het Leeghwaterbad worden in elk geval uitgesteld. Meer informatie is te vinden op www.purmerend.nl/regenboogmaand.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Jelle schreef:

    Wat fijn dat Purmerend hier op deze wijze aandacht aan geeft. Het lijkt allemaal zo gewoon en vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Voor veel mensen die hiermee worstelen, zijn dit soort acties net even een prettig steuntje in de rug. Dank hiervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *