Wethouder reikt koffertje uit

09/02/2011

Wethouder Helm met kleine Bram Bakker en Ho Yin Tang

Wethouder Roald Helm reikte op woensdag 9 februari om 10.30 uur een koffertje uit aan de zeven maanden oude Bram Blokker en baby Ho Yin Tang. In het koffertje zit een boek en een cd met liedjes en versjes. Aanleiding voor de uitreiking is het project Boekstart dat eind december van start is gegaan. Doel van het project is ouders te laten ontdekken dat lezen met hun baby leuk en leerzaam is.

Baby’s die vanaf het prille begin in aanraking komen met taal en lezen, hebben daar hun hele leven profijt van. Om dit te stimuleren zijn de bibliotheek, de gemeenten Edam-Volendam, Waterland en Purmerend en de consultatiebureaus een samenwerkingsproject begonnen, genaamd: BoekStart. Ouders van kinderen van ongeveer drie maanden krijgen een brief met een BoekStart-waardebon. Met deze bon kunnen ze vervolgens gratis een koffertje ophalen bij de bibliotheek met daarin een boek en een cd met liedjes en versjes. Ook krijgt het kindje gratis lidmaatschap, maar dat geldt voor alle kinderen tot 18 jaar.

Kindvriendelijk project

In de bibliotheek is een speciale babyhoek ingericht waar alle kinderboeken voor de allerjongsten (2 tot 12 maanden) te vinden zijn. In de wachtkamer van de consultatiebureaus is ook een BoekStart-hoekje ingericht met allerlei boeken van de bibliotheek, zodat jonge ouders nogmaals herinnerd worden aan het project.

BoekStart is onderdeel van Kunst van Lezen

Kunst van Lezen is een initiatief van het Ministerie van OCW, uitgevoerd door Stichting Lezen en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De gemeente Purmerend subsidieert het project, omdat BoekStart een goed begin is van de taalontwikkeling.

Op www.boekstart.nl is meer informatie te vinden over het project.

Bron: gemeente Purmerend, foto’s: Piet Jonker

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *