Wethouder Mario Hegger opent vijfde Free Little Pantry

21/01/2019

Twee jaar na de opening van de eerste Little Free Pantry aan de Wagenmakerstraat in Purmerend, en twee kastjes in Weidevenne, heeft ook Overwhere nu een Little Free Pantry. Wethouder Mario Hegger verrichtte samen met Kirsten Levering, ambassadeur van het kastje aan het Scholeksterhof, op zaterdag 19 januari de officiële opening. Om het goede voorbeeld te geven bracht de wethouder een tas vol boodschappen mee, maar daarvoor moest hij nog wel eerst even naar de supermarkt. De producten in zijn eigen keukenkastjes, zo vertelde hij, bleken namelijk over de houdbaarheidsdatum te zijn.

Deze vijfde Litte free Pantry is mogelijk gemaakt door een gift van vijfhonderd euro vanuit de ‘community service’ van Rotary Club Purmerend – Waterland,.Voorzitter Dick Rijser: “Wij willen hiermeede gemeenschapdienen, persoonlijk en als club, financieel endaadwerkelijk en als het kanin samenwerking met bestaande organisaties.” René Verhoogt van de Stichting SoGoed: “De stichting kan met deze bijdrage vijf Pantry’s aanschaffen. Hiermee wordt de drempel verkleind voor mensen die interesse hebben om ook hun bijdrage te leveren aan de gemeenschap.”  Daarnaast liet hij weten dat er binnenkort  kastjes in de Purmer-Zuid en Zuidoostbeemster geopend worden.

Geven en nemen
Wethouder Hegger is blij met de kastjes: “Voor elkaar en om elkaar. Het is goed voor de samenleving, want door geven en nemen ontstaat contact. Je ziet het steeds meer in Purmerend, de vele vrijwilligers die zich inzetten voor de samenleving. Daardoor ontstaat er meer ‘community’ in de wijken.” Kirsten Levering, ambassadeur van het kastje, is enthousiast. “Ik zag het ergens voorbij komen en toen bleef het een tijdje door mijn hoofd spoken. Dingen delen vind ik wel belangrijk en op deze manier draag ik een steentje bij aan de maatschappij.”

Meer informatie over de Little Free Pantries is te vinden op www.stichtingsogoed.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *