Wethouder Harry Rotgans opent museumwinkel

01/08/2018

In de voormalige banketbakkerszaak van G.R. de Wolf aan de Peperstraat 35 is sinds vandaag de VVV Purmerend gevestigd met een museumwinkel. Het is nog even afwachten op het officiële raadsbesluit over gebruik van het pand, waarna een doorgang gemaakt kan worden naar het Purmerends museum. Bezoekers van het Purmerends Museum verlaten het museum dan via de winkel. Wethouder Harry Rotgans, als vervanger van Mario Hegger die ziek was, opende de winkel door het overdragen van de vlag met opdruk Tourist Information Purmerend  aan Henk Lüken secretaris van het museum.

Rotgans:” Ik zie onder het publiek ook veel vrijwilligers, zonder wie het museum niet kan bestaan. Voor de museumwinkel wordt nog gezocht naar nieuwe vrijwilligers, dus roep ik iedereen die affiniteit heeft met Purmerend op om zich te melden.”

In de winkel liggen folders, fiets- en wandelroutes, er wordt advies gegeven, maar er zijn ook souvenirs, boeken en ansichtkaarten van Purmerend en omgeving te koop. Daarnaast worden er streekproducten verkocht zoals bier, kaas en koekjes. Een leuke aanvulling voor toeristen, maar ook voor Purmerenders die een leuk cadeautje zoeken.
De openingstijden zijn van dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Vrijwilliger André Zijdenbos verkoopt  plateeltjes

Nogatientjes
In de Peperstraat waren ooit drie banketbakkers gevestigd met ieder hun eigen specialiteit. G.R. de Wolf was wereldberoemd in heel Waterland voor de nogatientjes, een halfrond schuimgebakje bedekt met fijngehakte noga. Nu met de opening van de museumwinkel waar Plateeltjes, echte Purmerendse koekjes worden verkocht, is de oorsprong van het pand weer terug waar het begon; als banketbakkerij.

Wilt u vrijwilliger worden bij de VVV dan kunt u contact opnemen met het Purmerends Museum via info@purmerendsmuseum.nl of telefoonnummer: 0299 – 472 718.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *