Wethouder brengt Cadeaukaart aan de man/vrouw

21/08/2020

‘Boeren, burgers en buitenlui…’.  Bezoekers van het Eggert Winkelcentrum keken vrijdagmiddag vreemd op toen wethouder Mario Hegger (economische zaken) als een volleerd marktkoopman reclame maakte en passanten probeerde over te halen voor de aanschaf van de nieuwe Cadeaukaart van Purmerend. Geïnteresseerden kregen een gratis kaart in de vorm van een pasje mee, dat bij verschillende winkels (voorlopig zes) kan worden opgewaardeerd tot een bedrag voor een leuk en passend cadeau te besteden in meer dan zestig winkels en restaurants in Purmerend.

Hoewel er op sociale media al ruime aandacht voor de nieuwe cadeaukaart is geweest, bleken nog niet veel bezoekers ermee bekend te zijn. Het lukte de wethouder wel om, na een uitleg, de kaart mee te geven, maar voor het meteen ter plekke opwaarderen wilden de meesten toch liever even de bekende kat uit de boom kijken.

Belang gemeente
Hegger: “Het belang van de gemeente is juist om de binding tot stand te brengen en dat faciliteren we. We ondersteunen het graag en daar maken we reclame voor. Het is voor Purmerendse bedrijven en niet alleen voor de winkels. Wat we graag zien is dat juist mensen naar Purmerend worden getrokken, en natuurlijk ook de Purmerenders zelf, hun geld kunnen besteden in Purmerend. Als er een goed draaiende lokale economie is, heeft iedereen daar profijt van, want daar worden ook weer voorzieningen van betaald. De gemeente ondersteund dat, want die boost moeten we erin zien te houden. Juist nu in deze coronatijd is het belangrijk om mensen naar de stad te krijgen. We proberen om binnenkort, voor een betere verspreiding, alle winkels op zondag open te krijgen, zodat mensen alle tijd hebben en niet alleen op piekmomenten komen winkelen.” 

De kaart is verkrijgbaar bij: Pop up store Eggert Winkelcentrum, Boekhandel het Leesteken, Berghroos Bloembinders, Beloved Boetiek, Primera ’t Eggert en Office Plaza. Meer informatie over de Cadeaukaart van Purmerend is te vinden op: https://purmerendwinkelstad.nl/cadeaukaart  waar ook het saldo van de kaart kan worden gecheckt.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *