Werkzaamheden kruispunt Neckerstraat-Kanaaldijk

22/07/2011

Vanaf 8 augustus werkt aannemer Ooms aan de kruising Neckerstraat-Kanaaldijk bij de Sluisbrug. Het kruispunt krijgt een andere inrichting om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. We informeren u graag over de planning, de werkzaamheden en de overlast die u mogelijk heeft.

Aard van de werkzaamheden

Door de grootte van het kruispunt en de fietsoversteek die schuin op de Neckerstraat aansluit, is de huidige situatie onoverzichtelijk. Om die te verbeteren wordt het kruispunt kleiner gemaakt en wordt de fietsoversteekplaats  verlegd voor een veiligere aansluiting. De kruising krijgt rood asfalt en op de Sluisbrug komt een dubbele doorgetrokken middenstreep: inhalen is verboden.

Planning en verkeersmaatregelen

De werkzaamheden duren ongeveer drie weken. Tijdens de eerste twee weken (8-19 augustus) is de kruising gesloten voor gemotoriseerd verkeer, de laatste week is de kruising weer open. Bedrijven en woningen aan de Kanaaldijk ten zuiden van de Neckerstraat, zijn tijdens de afsluiting van de kruising bereikbaar via de Wolgalaan en Kanaaldijk. Borden geven de omleidingen aan.

Voor fiets- en voetgangersverkeer blijft de kruising open. Er worden voorzieningen getroffen om veilig langs het werk over de brug te kunnen.

Bereikbaarheid van de bussen

Buslijn 108 (van en naar Tramplein) wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Jaagweg en rijdt niet via de haltes Retiropark, Vallettastraat, Vuurtorengracht en Sluisbrug. De tijdelijke haltes vindt u op de Amazonelaan bij de rotonde met de Laan der Continenten. Voor meer informatie over de buslijnen verwijzen we u graag naar www.arriva.nl.

 

foto Piet Jonker

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *