Werkzaamheden Jaagweg-Gorslaan

09/07/2014

Momenteel vinden er werkzaamheden plaats aan de kruising Jaagweg en de Gorslaan en de daarbij behorende aanliggende wegen. De ondergrond van deze kruising is dermate slecht en verzakt dat herstel noodzakelijk is. Om dit in de komende jaren te voorkomen zal dit kruispunt geheel opnieuw moeten worden opgebouwd en geasfalteerd. Het gemiddelde aantal voertuigen wat dagelijks deze kruising passeert is namelijk 16.187. Dat zijn 687 bussen, 1000 vrachtauto’s en 14.500 voertuigen en een groot aantal fietsers. De werkzaamheden vinden plaats in de zomervakantie van 5 juli tot 17 augustus. En daar waar nodig ook in de weekenden.

Het afsluiten van dit kruispunt heeft grote gevolgen voor al het verkeer, fietsers en voetgangers. De gemeente heeft omleidingen ingesteld die in alle weekbladen uitgebreid zijn weergegeven om alle bewoners van Purmerend te informeren. Bebording zal de aangepaste routes aangeven van de omleidingen.

Omdat het kruispunt ruim 6 weken buiten gebruik is, wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt ook andere onderhoudswerkzaamheden in de directe omgeving uit te voeren

Hieronder op een rijtje de overige aanvullende werkzaamheden.

– Fietspaden Gorslaan tussen Jan Blankenbrug en Linnaeslaan krijgen nieuw asfalt.

– Fietspaden Aziëlaan tussen Jan Blankenbrug en Gangeslaan krijgen nieuw asfalt.

– In de rijbaan direct na de Jan Blankenbrug richting Weidevenne wordt een kuil opgevuld

– Schilder- en onderhoudswerk aan de Jan Blankenbrug.

– Inrijhoeken van de beide bushaltes Jaagweg worden aangepast, zodat passagiers beter   in- en uit de bus kunnen stappen.

– Naast de bushalte Jan Blankenbrug, richting Amsterdam, komt een overkapte en verlichte fietsenstalling voor 120 fietsen.

Al deze werkzaamheden hebben natuurlijk grote gevolgen voor de bewoners van de Weidevenne. Met name het verkeer richting de stad en het verkeer wat richting de A7 rijdt of naar ander wijken.  De Laan der Continenten zal naar verwachting extra druk worden, daarom heeft de gemeente besloten de bussluizen in de Zambezilaan/Amazonelaan en de Nijlstraat open te zetten voor het lokale verkeer.

Voor fietsers blijft de mogelijkheid beschikbaar om de fietspaden naast de Jan Blankenbrug te gebruiken om vervolgens via het fietspad Kanaaldijk naar de stad te rijden.

Wijkkerngroep Weidevenne

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *