Werkzaamheden fietsoversteek Melkweg-Donaulaan

23/11/2018

Uit gesprekken met buurtbewoners is naar voren gekomen dat de kruising van de Donaulaan met de Melkweg als onveilig wordt gezien. De afgelopen jaren hebben hier enkele ongevallen plaatsgevonden. Deze ongevallen waren met name het gevolg van verkeerd voorrang verlenen van (snor-)fietsers. Buurtbewoners hebben aangegeven dat ze soms niet in de gaten hebben dat ze hier geen voorrang hebben, terwijl dat elders op de Melkweg wel het geval is. In de gesprekken met buurtbewoners en politie is een oplossing bedacht om de voorrang verder te benadrukken en de situatie daarmee veiliger te maken.

Andere mogelijkheden zoals het verplaatsen van de bussluis, het veranderen van de voorrangssituatie, verkeerslichten en drempels bleken ofwel niet haalbaar of worden nog onderzocht als oplossing. Eind november begin december wordt gestart met de werkzaamheden om de voorrangssituatie verder te benadrukken. Ter plaatse worden verkeersmaatregelen genomen, maar mogelijk kan enige hinder ontstaan voor bewoners.
Voor vragen kunt u contact opnemen met wijkmanager Michael Lanting via m.lanting@purmerend.nl of bellen op (0299) 452 452. Bron gemeente Purmerend

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

 1. Schurink schreef:

  Waarom niet gewoon voorrang voor de fietsers!
  Laat auto’s maar stoppen, zitten droog en kunnen makkelijk weer op trekken, ze rijden vaak toch al te hard in zo’n woonwijk!
  Maak het aangenaam voor de fietsers om naar en van de stad te gaan en rem het autogebruik af, goed voor je gezondheid en het milieu.
  Vrije doorgaan voor de fietser lijkt me een enorme vooruitgang voor onze stad.
  En dan niet alleen op deze kruising, maar overal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *