Werkers van Baanstede Groen geven les

08/06/2012

Het Jeugdbuurtwerk van Clup Welzijn organiseert het project ‘Natuur verandert met de bewoners’. Tijdens dit project leren kinderen dat ze zelf invloed hebben op de natuur in hun omgeving.

Op dinsdag 5 juni kregen de kinderen van basisschool de Venne les van medewerkers van Baanstede Groen. Monique leerde ze schoffelen, Richard gaf instructie over de bladblazer en Ron demonstreerde de bosmaaier. Met voorvrouw Renate mochten ze een rondje in de milieuvriendelijke elektrische auto rijden. Een groot succes bij de kinderen was de poepzuiger. “Mag ik ook met de poepzuiger werken?”, vroeg een leerling. “Met negen jaar kan dat nog niet”, vertelde Baanstede-medewerker Rob, “dat kan pas als je achttien bent.” De medewerkers van Baanstede vonden dat de kinderen erg enthousiast waren en dat ze goed luisterden.

Tuinen

De komende week gaan de kinderen tuinen van buurtbewoners bezoeken om inspiratie op te doen voor hun eigen ontwerp voor een tuin bij de Brede School de Weide (basisschool de Venne en de Weidevogels). Als alles goed gaat wordt deze tuin, in samenwerking met de wijkkerngroep Weidevenne en de gemeente, ook daadwerkelijk gerealiseerd.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *