Wel of geen hondenverbod?

03/03/2020

Bewoners in de omgeving van de Goudenregenstraat in de Bloemenbuurt hebben een brief ontvangen over het wel of niet wijzigen van het hondenbeleid Windeplein, Irisplein en Meidoornplein. De grasvelden van genoemde pleinen zijn in de periode van 1 april tot 1 oktober verboden gebied voor honden. In de overige maanden is er geen verbod, maar wel een opruimplicht op deze grasvelden. Omwonenden hebben de gemeente verzocht voor deze drie plekken een totaalverbod voor honden in te voeren omdat spelende kinderen regelmatig met hondenpoep in aanraking komen.

Alvorens tot een wijziging over te gaan kunnen bewoners hun mening geven via een bijgevoegd formulier.  Als een meerderheid van de reacties vóór het hondenverbod is, wordt het voorstel voorgelegd aan het college van Burgemeester en Wethouders. Die neemt dan de beslissing of er een hondenverbod komt of niet.

Voor vragen kunnen bewoners contact opnemen met Anneke Ham. Zij is bereikbaar via telefoonnummer (0299) 452 184.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

4 comments

 1. Tiny volkers schreef:

  Zelf hondenbezitter maar zou heel graag zien dat er o veral opruimplicht komt, het wordt steeds erger en je eigen hond kan er ziek van worden en bij ons uitlaatroutedagmaatstraat-gemettraat stinkt het vreselijk

 2. G van de graaf schreef:

  Goedemorgen ,ik loop hier regelmatig met onze cheltie tussendoor .
  En heb altijd een poepzakje mee .Ik denk dat het als de wethouder gaat kijken daar .
  Dat hij tot de conclusie komt dat het eigenlijk nergens over gaat .
  De mensen die daar al met hun hond lopen gaan naar het park langs het treinstation. En laten hun hond daar uit of al langs de jaagweg .
  Mvgroet g van de graaf

 3. Thijs Moes schreef:

  gewoon met je hond naar uitlaat plek !!!

 4. Jojo schreef:

  Opruimen vind ik geen probleem maar dan wel stoppen met de honden belasting te innen. Wees duidelijk en dan heel Purmerend poep opruimen. En mensen met een kat dat ook laten opruimen. Mijn voortuin stinkt naar kattepies. En daar hebben wij ook last van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *