Wel of niet betalen voor parkeren

18/01/2018

Het was druk in Grand Café Heel Europa op woensdag 17 januari. Bewoners van Piraeushaven, Genuahaven en Rotterdamhaven konden vragen stellen en hun mening geven over de voorgestelde parkeerregulering rondom Heel Europa. Veel ondernemers en bezoekers uit de binnenstad parkeren hier, en mede door de bouw van appartementencomplexen is meer parkeerdruk ontstaan in de wijk. Als oplossing voor dit probleem stelt de gemeente voor om parkeerregulering in te voeren. Dit betekent dat bewoners een vergunning kunnen aanvragen en auto’s zonder vergunning betalen een uurtarief om in het gebied te kunnen parkeren.

Stevige discussies
De bijeenkomst was gedeeld in een middag- en avondgedeelte waardoor iedereen in de gelegenheid was om in gesprek te gaan met de wijkmanager en andere gemeentemedewerkers. Een kleine honderdvijftig bewoners maakten van de gelegenheid gebruik en naast vele vragen ontstonden er ook stevige discussies. De meeste bewoners begrepen wel dat er iets moet gebeuren, maar niet iedereen zag betaald parkeren als oplossing. Ook een aantal bewoners van straten die (nog) niet onder de voorgestelde regeling vallen, kwamen hun zorgen delen, want het was wel duidelijk dat de parkeerproblemen opschuiven. Volgens een voorzichtige schatting waren voor- en tegenstanders gelijk in aantal, maar volgende week gaan gemeente medewerkers langs de deuren om bewoners hun mening te vragen over de parkeerregulering. Er kan via een formulier worden aangeven voor of tegen parkeerregulering te zijn. Degene die de brief bezorgt, komt deze een paar dagen later ook weer ophalen. Het formulier mag ook direct worden ingevuld en meegegeven. Als de meerderheid stemt voor het invoeren van parkeerregulering, wordt het in gang gezet.

Redelijk tevreden
In de Hazepolder (ook Weidevenne) is parkeerregulering verleden jaar ingevoerd, waarbij bewoners een parkeervergunning kunnen aanschaffen en bezoekers betalen ( € 1.00 per uur) bij de parkeerautomaat. Uit een (klein) onderzoekje door de redactie blijkt dat bewoners redelijk tevreden zijn. Overdag is er nu vrijwel altijd wel een plek om te parkeren.

Een uitgebreid overzicht van antwoorden op vragen kunt u vinden op: Veel gestelde vragen parkeren Wolgalaan.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

  1. Jan schreef:

    Waarom zijn bewoners nieuwe appartementen binnenstad en werknemers/ondernemers in de binnenstad hier door de gemeente Purmerend niet bij betrokken?

  2. René schreef:

    Wanneer word verkeerd parkeren in de Weidevenne aangepakt? Op de stoep staan verkeerd geparkeerde auto’s terwijl er in de directe omgeving officiële parkeerplaatsen vrij zijn. Het zijn altijd dezelfde mensen die verkeerd parkeren. Wanneer word dit nu eens aangepakt? De stoep is voor voetgangers en spelende kinderen en niet voor auto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *