Weidevenne kan meedoen met Zon op De Beuk

09/12/2020

Dronefoto: Rob Klaucke 2020

Energiecoöperatie Zon op Purmerend is na drie eerdere succesvolle projecten begonnen met de verkoop van aandelen in de opbrengst van het zonnedak op sporthal De Beuk. Eerder werden op de daken van het stadhuis (272 zonnepanelen), het schoolgebouw van Antoni Gaudí (166 zonnepanelen) en in mei 2019 sportzaal De Kraal in Weidevenne 364 panelen  geplaatst. Deze projecten presteren conform prognose en de deelnemers zijn zeer tevreden. Certificaten voor Zon op de Beuk zijn nog beschikbaar en ook bewoners van Weidevenne kunnen meedoen.

Een certificaat zonnedak op De Beuk kost tweehonderd euro en heeft een aantrekkelijke opbrengst, beter dan de rente op een spaarrekening. Van de ruim duizend certificaten voor het zonnedak op De Beuk zijn er nog ruim vijfhonderd beschikbaar. Voor het definitieve startsein van de aanleg van het zonnedak kan worden gegeven, moet tachtig procent van de certificaten zijn verkocht.

Welkom
Voorzitter Wim Wilschut van Zon op Purmerend is blij met de stand van zaken. ,,Bijna vijfhonderd verkochte certificaten binnen enkele weken is een mooi aantal, we hopen dat binnenkort in totaal minimaal 850 certificaten zijn verkocht. Er zijn meer dan vijftig belangstellenden voor een aandeel in een zonnedak in Purmerend genoteerd, meer zijn van harte welkom!  Wij zijn blij met de kopers van certificaten zonnedak Zon op De Beuk die zo een bijdrage leveren aan duurzame energieopwekking in Purmerend. De koper van een certificaat ontvangt de betaalde energiebelasting terug en een aandeel in de verkoopopbrengst van de zonnestroom. Zonnepanelen leveren schone energie en verminderen de uitstoot van het schadelijke broeikasgas CO2.

Ook Weidevenne
Bewoners in postcode 1441, 1442, 1443, 1445, 1447, 1448, 1121, 1456 en 1461 kunnen certificaten kopen. Het certificaat is op basis van de huidige informatie in ongeveer zeven jaar terugverdiend en heeft daarmee een aantrekkelijke opbrengst. Op de website  http://www.zonoppurmerend.nl/ staat een zogenoemd Informatie Memorandum met een uitgebreide toelichting op het project Zon op De Beuk. Via die website kan men zich inschrijven als belangstellende voor een of meer certificaten.

 

Kijk hier voor het hele artikel

Zonnepanelen De Kraal onder stroom

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *