Week van de Zorg bij Odion Londenhaven

13/03/2018

Mijn naam is Annette Aydin en ik woon en werk in Weidevenne als teamleidster bij stichting Odion op de woonlocatie Londenhaven. Hier wonen 26 mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Daarnaast worden nog 25 cliënten in Purmerend vanuit onze locatie ondersteunt. Vanuit onze visie willen we onze bewoners zoveel mogelijk laten meedoen in de maatschappij, zodat zij daar ook daadwerkelijk onderdeel van worden. We gaan uit van hun wensen, mogelijkheden en krachten, en stemmen hier de ondersteuning op af, zodat de zorg verantwoord en gewaarborgd is.

 

Ieder jaar doen wij mee aan de Week van de Zorg, met als doel zowel de buurt als nieuwe vrijwilligers en professionals kennis met ons te laten maken. Dit jaar gaan we iets bijzonders doen. Eén van onze medewerkers gaat twee keer per jaar naar Roemenië voor vrijwilligerswerk. Dit komt ten bate van een groep Roma. Zij zijn arm, kunnen moeilijk werk vinden en krijgen geen financiële ondersteuning van de overheid. Een aantal keer per jaar gaan er goederen en kleding vanuit Nederland naar hen om te helpen. In deze groep zijn ook een aantal mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zij zijn geheel afhankelijk van zorg door familie of netwerk, en ondersteuning en voorzieningen zijn er nauwelijks tot niet. Toen onze medewerker vlak voor kerst terugkwam uit Roemenië en hierover vertelde, was iedereen onder de indruk en ontstond het idee iets voor hen te doen.


Duizend euro

In de Week van de Zorg gaan wij een actie houden ten bate van deze roep. Cliënten, vrijwilligers en medewerkers houden een markt en verkopen spullen die gemaakt zijn door alle cliënten van Odion. Er is muziek, een loterij, een sponsorloop, knutselactiviteiten, er zijn lekkere dingen te koop, en nog veel meer. Het doel is om duizend euro  op te halen. Van dit geld willen we de groep Roma met een beperking een vakantieweek aanbieden. Zij kunnen voor dat geld naar een locatie waar zij kunnen ontspannen, leuke dingen ondernemen en goed eten krijgen. Voor de familie van deze groep betekent het dat zij een week de 24-uurs zorg voor hun familielid even niet hebben.

De markt wordt gehouden op zaterdag 17 maart van 13.00 tot 16.00 uur op onze locatie Londenhaven 2. We hopen op deze dag veel mensen te ontmoeten om geld op te halen voor ons project, maar ook om onze locatie te laten zien en kennis te maken met onze cliënten.

Annette Aydin, teamleidster Odion Londenhaven.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *