Wat is er aan de hand in de Hazepolder?

20/08/2019

Er heerst de laatste dagen een geheimzinnige sfeer in de Hazepolder. Op veel zolders brandt tot diep in de nacht licht en op verschillende plekken lopen bewoners te zeulen met allerhande meubelen en gebruiksvoorwerpen die (tot zondag) worden opgeborgen in schuren en onder zeildoeken in de tuin. Kasten en zolders worden na een jaar lang verzamelen leeggehaald en koffie, bier, fris en etenswaren worden ingeslagen. Buitenstaanders maken zich zorgen, maar er is niets ernstigs aan de hand, want alles heeft te maken met de komende rommelmarkt.

Zondag 25 augustus (laatste zondag van de maand) is de Hazepolder weer omgetoverd tot de grootste, gezelligste en leukste rommelmarkt van Waterland en omstreken. In vijf aansluitende straten, waardoor makkelijk een rondje kan worden gelopen, zijn weer meer dan tweehonderd verkooppunten te vinden. Het is elke jaar feest voor jong en oud, want er is voor iedereen wel wat te vinden, en over de prijs kan worden onderhandeld. Vrijwel nergens anders wordt zoveel voor zo weinig aangeboden.

Afdingen
Uit doorgaans welingelichte bronnen is vernomen dat in voorgaande jaren leuke successen werden behaald door kopers en verkopers. Zo wordt gefluisterd ‘dat er een oude prent is verkocht voor twee euro (met gratis lijst!) en het later meer dan tweeduizend euro waard bleek te zijn’. Ook andere, na stevig afdingen en voor weinig geld verkochte spullen, bleken achteraf een fortuin te hebben opgeleverd. Over verkopers gaan onbevestigde geruchten, zoals een familie die de hele zolder  (en die van oma en opa) voor de deur had uitgestald en na de markt spoorslags naar een ver en zonnig vakantieland is vertrokken.

VIP
Naast de enorme uitstalling van handelswaar kunnen bezoekers ook terecht in het VIP- gebouw (Voedsel, Informatie en Plassen) aan de Abraham Kuyperstraat. Hier bevindt zich tijdens de markt het episch centrum van het hele gebeuren. De markt staat verder in de Hugo de Grootstraat, Schaepmanstraat, Thorbeckekade en op het Troelstraplein.

Gratis parkeren
De markt wordt dit jaar voor de 23e keer georganiseerd en vrijwilligers hebben alles weer tot in de puntjes voorbereid. Zaterdagmiddag, als alle geparkeerde auto’s zijn vertrokken, worden de kramen opgezet en de wijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Bezoekers kunnen zondag gratis parkeren in de binnenstad en tegen betaling kan men terecht bij de firma Jonk.

Tip van de organisatie: Kom lopend of op de fiets, neem grote tassen mee en geniet van deze bijzondere rommelmarkt op zondag 25 augustus in de Hazepolder.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *