Waar een trouwerij al niet goed voor is

09/09/2012

Maarten en Anouk zijn twee kleine ondernemers in Weidevenne. In eerste instantie had alleen Anouk een eigen bedrijf, maar toen ze in 2010 samen hun eigen bruiloft tot in de puntjes hadden geregeld, viel het kwartje: dit kunnen we! Nu regelen ze samen alles voor bruiloften en partijen, vanuit hun eigen ervaring.

Anouk: ”Ik heb een opleiding tot bloemist gevolgd en vijftien jaar bij een bloemisterij gewerkt. Wij zijn in 2004 verhuist naar Weidevenne. Vanuit ons huis aan de Zambezilaan ben ik gaan werken als bloemiste en styliste. Ik lever bloemen en bloemstukken aan bedrijven en particulieren. Daarnaast ben ik workshops gaan geven. De eerste kerstworkshop was een succes. Op zolder hebben we vervolgens een workshopruimte gecreëerd. Inmiddels geef ik ook workshops voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar.”

Consultancy

Maarten werkte in de consultancy voor ict en bedrijfsvoering. “Ik had het gevoel dat het tijd was voor iets anders. Toen we op een bruiloft waren en onze eigen bruiloft ter sprake kwam, besloten we dit samen te regelen: de catering, de bloemen, de aankleding, alles. Uiteindelijk is het een fantastische dag geworden, helemaal zou als we het hadden gepland. Hierdoor kwamen we op het idee om dit als bedrijf te gaan doen. Want wat is er mooier dan samen iets creëren, waardoor een trouwdag echt de mooiste dag van je leven wordt? Anouk houdt zich bezig met de aankleding van de locatie en het trouwboeket en ik regel alles wat te maken heeft met eten en drinken. Inmiddels verzorgen we ook bij bedrijven kerstdiners, inclusief aankleding.”

Tapasbuffet

Bij een workshop kregen we de vraag of we een leuk adresje wisten om na afl

oop te gaan eten. “Ja hoor”, antwoordden we: “Dat kan hier, zeg maar wat u wilt.” Dus ook tijdens of na de workshops zorg ik nu voor het eten, zoals een tapasbuffet of iets anders. Alles is mogelijk. Door alle ideeën en reacties van onze klanten heb ik het assortiment nu uitgebreid tot volledig verzorgde barbecues, high teas en buffetten.”

Anouk: “We blijken elkaar als team goed aan te vullen. We werken veel samen, maar ook ieder apart. Dat komt doordat ieder zijn eigen specialiteit heeft, dus we zijn nog lang niet uitgekeken op elkaar!”

Kijk voor meer informatie op www.anoukvanderweide.nl en www.dsrfood.nl.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *