Vuurwerk en cheque op Kop West

11/01/2019

Op vrijdag 11 januari 2019 trotseerden nieuwe bewoners van De Stadstuinen op Kop West de modder en kou om aanwezig te zijn bij de officiële handeling ter gelegenheid van de start van de bouw. Nu alle woningen verkocht zijn en de (inmiddels begonnen) bouw voortvarend verloopt, werd dit succes met een feestelijke handeling gevierd. Wethouder Thijs Kroese onthulde een plaquette, waarna Samantha, Alicia en Mitchel samen met hun vader en de wethouder, op de plek waar hun nieuwe huis wordt gebouwd, het vuurwerk mochten ontsteken.

Architect Maarten Min vertelde hoe Kop West een doortrekking is van de stijlen in de binnenstad. Min: “Voor de ontwerpers was het streven om in de sfeer te bouwen van vroeger, maar toch eigentijds te zijn. Het was een vondst om ook woningen in een ritme te herhalen in andere kleuren, grotere gebouwen te maken of woningen te spiegelen, zoals dat in de binnenstad herhaaldelijk gebeurt.” Stadstuinen bestaat uit verschillende woningtypen met een aantal woningen met een metalen versiering, en op de hoek een ‘kasteel’. Volgens de architect een ‘ode aan Oud en een saluut aan Stam’ twee beroemde Purmerendse bouwmeesters.

Prachtig
Wethouder Thijs Kroese stak zijn bewondering voor de nieuwe woningen niet onder stoelen en banken. Kroese: “Prachtig, mooie woningen, dichtbij het centrum en van uitstekende kwaliteit.” Ook het feit dat zeventig procent van de nieuwe bewoners uit Purmerend komt, vond hij een pluspunt . De wethouder feliciteerde de nieuwe bewoners met de woorden: “Ik hoop dat u als bewoners hier niet alleen opgroeit, maar een volledig leven kunt leiden zoals u dat wilt.”

Cheque
Na toespraken in Grand Café Heel Europa konden nieuwe bewoners kennis maken met elkaar tijdens een gezellig samenzijn. Als extra verrassing overhandigde de bouwers van De Stadstuinen, Stevast Baas & Groen en Dura Vermeer, een cheque van vijfduizend euro aan de Stichting ZOA voor de bouw van scholen in Darfur (Soedan).

De plaquette, ontworpen en uitgewerkt door Ad van der Kouwe van Manifesta, zal als herinnering, eerbetoon en markering van de start van de bouw, later bevestigd worden op woning nummer 1, het markante hoekpand, de ode aan Oud. Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

2 comments

  1. I. Joosten schreef:

    Weer een doodsbange hond,kon gelijk naar binnen weer.
    Even nadenken.

  2. Piet Jonker schreef:

    Waren slechts vier (niet te harde) knallen en 40 seconden siervuurwerk op een verder verlaten bouwterrein. Heien maakt meer en langer herrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *