Voedselbank blij met Nieuwe Wereld

29/01/2015

DSC_2287Groep 7 en 8 van basisschool De Nieuwe Wereld gaan een dagdeel roefelen: ‘snuffelen in de wereld van volwassenen’. Het idee is dat de kinderen mee kijken in een bedrijf of instelling en twee uurtjes meehelpen met kleine klusjes. Als onderdeel van dit project wordt er ook “geroefeld” bij de Voedselbank aan de van IJsendijkstraat 164. Ook komt er iemand van de voedselbank op school iets vertellen over wat de voedselbank allemaal doet.

Groep 8A (Bizons) heeft op donderdag 29 januari levensmiddelen ingezameld bij de supermarkten Vomar en Deen op het winkelcentrum Weidevenne. De kinderen sorteerden de levensmiddelen in aangeleverde kratten en ’s middags kwam de voedselbank alles weer ophalen. De opbrengsten van de supermarkten waren geweldig!  Bij Deen hebben de kinderen alles in dozen gedaan en zijn er twee complete rolcontainers weg gegaan met alles en nog wat. Bij de Vomar hadden de kinderen achttien kratten vol (ook ruim twee rolcontainers). De inhoud bestond onder andere uit: zes kratten met macaroni,spaghetti en rijst. Bijna vier kratten met broodbeleg en pannenkoekenmix. De inzameling was een groot succes, mensen waren erg enthousiast en apetrots op de kinderen dat zij dit deden voor de voedselbank. Meerdere keren ontvingen ze een schouderklopje van een klant. Men vond het een goed idee dat kinderen op deze manier ook leren dat het niet voor iedereen zo makkelijk is om alles te kopen wat je wilt.

Groep 8B (Los Angeles) organiseert een inzameling op school. Ze gaan de klassen af en geven briefjes af. Diezelfde briefjes heeft u misschien ook al in de brievenbus gevonden…

DSC_2285

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *