Vijftienhonderd zonnepanelen op De Beuk

18/07/2020

sporthal De Beuk, PurmerendNa zonnepanelen op sporthal De Vaart (Purmer-Zuid), sportzaal Sportlaan (Overwhere), sportzaal De Kraal (Weidevenne) en het Leeghwaterbad hebben Energiecoöperatie Zon op Purmerend, sportorganisatie Spurd, gemeente Purmerend en de provincie Noord-Holland hebben de handen ineengeslagen voor het realiseren van zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak van De Beuk. Het gaat om het plaatsen van ongeveer vijftienhonderd panelen,  zeshonderd door leden van energiecoöperatie Zon op Purmerend en negenhonderd door Spurd. Het is de inzet om de zonnepanelen dit jaar op De Beuk te laten plaatsen. De gezamenlijke investering is mogelijk dankzij medewerking van de provincie Noord-Holland en de gemeente Purmerend. De stroom is voor eigen gebruik en voor het elektriciteitsnetwerk.

Er liggen nu al bijna tweehonderd zonnepanelen op het dak van De Beuk. Spurd en Zon op Purmerend investeren ook in deze tijd graag in duurzame energieopwekking, wat goed is voor het milieu en de energierekening. Energiecoöperatie Zon op Purmerend zoekt belangstellenden voor investeringen in zonnepanelen op daken in Purmerend. Projectleider Gertjan van Keulen: “Alle projecten – zonnepanelen op stadhuis, schoolgebouw Antoni Gaudi en sportzaal De Kraal – leveren conform verwachting elektriciteit en zijn daarmee succesvol voor het milieu en voor de leden die certificaten voor zonnepanelen hebben gekocht.”

Trots

Dronefoto Rob Klaucke, de Kraal Weidevenne

Directeur Jancor de Boer ziet veel kansen voor verduurzaming van sportzalen in gebruik bij Spurd: ”De gebouwen zijn van de gemeente, maar voor ons als exploitant is duurzame energieopwekking ook in deze tijd belangrijk. In een gezonde sportomgeving past duurzaamheid. Daar gaan we de komende jaren intensiever op inzetten. Nu zonnepanelen op De Beuk, daarna meer zonnepanelen op het Leeghwaterbad. Uiteindelijk streven we naar zo duurzaam mogelijke accommodaties.”  ‘De gemeente is trots op de investering van Spurd en Zon op Purmerend’ laat wethouder duurzaamheid Paul van Meekeren weten, ‘investeren in zonnepanelen is goed voor onze toekomst’.

Economisch haalbaar

De komende maanden gebruiken Zon op Purmerend en Spurd voor technische uitwerking en aanbesteding. De energiecoöperatie gaat nader onderzoeken of de omvang van het project De Beuk economisch haalbaar is met voldoende leden die tegen de nog definitief te berekenen prijs willen investeren. De verwachting is dat de geselecteerde aannemer in het vierde kwartaal de zonnepanelen gaat plaatsen. Meer informatie en inschrijfformulier is te vinden op:  https://www.zonoppurmerend.nl/ik-schrijf-me-in/

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *