Vervangen Buspiramide Zambezilaan

28/10/2018

In de week van maandag 29 oktober t/m vrijdag 2 november wordt de piramide van de bussluis in de Zambezilaan vervangen. De piramide zorgt ervoor dat alleen bussen op de busbaan rijden en ligt ter hoogte van de Masaistraat. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden is de busbaan enkele uren afgesloten. Om overlast voor busreizigers te verminderen, vindt deze afsluiting alleen ’s avonds plaats. Tijdens de afsluiting worden de busreizigers naar andere haltes in de buurt verwezen.

Ander nieuws van de gemeente
Vervangen betaalterminals van parkeerautomaten
Binnen de gemeente Purmerend staan 48 parkeerautomaten op straat. De gemeente gaat de betaalsystemen vervangen die in deze automaten zitten. Na deze vervangingsoperatie voldoen de automaten aan de nieuwste eisen. Het is dan mogelijk te betalen met het zogenaamde ‘dip & go’, zonder het invoeren van een pincode.

Wat merken parkeerders van de werkzaamheden?
Per automaat duren de werkzaamheden ongeveer een uur. De parkeerautomaat is dan niet te gebruiken. Het kan dus voorkomen dat parkeerders tijdelijk iets verder moeten lopen om een kaartje te halen. Het bedrijf dat de terminals vervangt, begint hier in november mee. Naar verwachting zijn aan het einde van dit jaar alle parkeerautomaten klaar.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *