Verslag van de Poldertocht

28/04/2022

De Uitjes en Vriendengroep Purmerend is opgericht door John Elzenaar. Om de groep laagdrempelig is het lidmaatschap gratis. John houdt er niet van om alleen te zijn en gaat er zelf op uit om een leuke route in elkaar te zetten en kort tevoren nog een keer om te controleren of alles nog in orde is en er geen fietspaden zijn afgesloten. De Polderroute van zondag 3 april werd verschoven naar zondag 24 april en John maakte er een verslag van.

‘Nadat het verzamelen bij het station Purmerend aan de Beatrixplein begonnen we met een kleine groep aan de tocht. Toen ik een verkeerde afslag nam, niet ver van de goede afslag, kwamen we gelukkig weer op de goede weg. Op mijn mobiel zag ik dat ik de route niet online had gezet en daardoor ook de route niet meer kon zien. Ter plekke werd overlegd of we naar ‘t Kalf zouden rijden of langs de Coentunnelweg richting Zaandam. Het werd het laatste. Zijn we, weliswaar met een omweg, toch bij Het Zaanse Hoekje uitgekomen, waar we even halt hielden. Na het nuttigen van een bakje troost en thee zijn we weer opgestapt. Toen we het Zaanse polderlandschap naderden, kregen we ook steeds meer tegenwind. Zelf kon ik dat goed merken, want ik was pas twee dagen genezen van Corona. Ik kon zelfs de scootmobielen niet meer bijbenen en zat zo in ademnood dat we tussendoor  moesten stoppen. Ik werd dat zo zat, dat ik besloot de fietstocht af te breken en in de laagste versnelling naar huis te fietsen.’

Graag wil ik Trudy, Kitty, Mirjam en Linda bedanken voor hun geduld en de ondersteuning. En ja, ik weet nu uit eigen ondervinding dat je Corona niet moet onderschatten, maar ondanks alle tegenslagen konden we toch de Poldertocht fietsen en rijden. De volgende tocht is op zondag 15 mei 2022 en dan hoop ik op een groot aantal foto’s bij Het Zaanse Hoekje. Aanmelden kan via de facebookpagina uitjes en vriendengroep Purmerend of het formulier op de website www.uitjesenvriendengroep.nl.  Mail: sportieve@uitjesenvriendengroep.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.