Verse bollen en flappen bij het plein

29/12/2018

Waar voorheen Stephanie de scepter zwaaide over de oliebollenkraam bij het Van Damplein in Weidevenne is het nu de 21 -jarige Giovanni. Geen onbekende, want hij bakt al jaren oliebollen. Eerst in de kraam bij zijn vader op Meerland en sinds vier jaar in Weidevenne.

Voor de feestdagen kan men naast de traditionele oliebollen en appelflappen ook terecht voor berliner-, rumrozijnen- en bananenbollen.  Giovanni: ” Ik heb altijd mijn vader geholpen op winkelcentrum Meerland. Hij staat daar al 26 jaar met veel plezier. Ik vind Weidevenne een gezellige standplaats, al merk ik wel dat Weidevenners wel wat later opstarten, ‘s- Morgens is het altijd rustig, maar ik verwacht op oudejaarsdag al vanaf half 8 constante drukte. Er zijn zelfs mensen die hier oliebollen halen om mee te nemen naar het buitenland en dat vind ik wel heel bijzonder! Waarschijnlijk omdat we iedere dag verse oliebollen en appelbeignets bakken, en dat proef je. Ikzelf heb voorkeur voor de krentebollen, maar ook een appelbeignet gaat er graag in.”

Bewaren
Tot slot nog wat bewaar- en opwarmtips. Omdat de oliebollen vers zijn, kun je ze na afkoeling direct invriezen in een plastic vrieszak, maar wel eerst even laten afkoelen. Opwarmen kan op de ouderwetse manier in een schaal op de verwarming of in de oven (voorverwarmen op 200 graden). Oliebollen in een vuurvaste schaal ongeveer 10 a 12 minuten verwarmen. In de magnetron kan ook, 60 /70 seconden op 700 watt per 10/15 stuks.

Warme oliebollen thuis altijd uit de zak halen en uitleggen!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

3 comments

  1. E.Koster schreef:

    De lekkerste oliebollen eet je bij PIETERS 👍

  2. waussie123 schreef:

    de oliebollen van pieters zijn mieters

  3. Anneke Rost schreef:

    Giovanni bakt echt heerlijke oliebollen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *