Verkiezingsvraag over Weidevenne (5)

17/03/2018

Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart vroeg de redactie alle deelnemende politieke partijen in Purmerend een antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe ziet uw partij de ontwikkelingen in Weidevenne voor de komende vier jaar?’ Wellicht kan het antwoord u helpen bij uw keuze in het stemhokje. Hieronder het antwoord van:

CDA
Het CDA staat voor een sterke samenleving waarin mensen centraal staan, we naar elkaar omzien en waarin iedereen zich veilig voelt. Daarbij hoort een stad die schoon is en goed onderhouden.

De komende jaren moet er fors worden gebouwd om het woningtekort op te lossen. Met name voor starters en middeninkomens. Voor ons gaat wonen echter over meer dan alleen huizen. Wonen gaat ook over leefbaarheid: groen in de wijken, verkeer en parkeren, bereikbare voorzieningen en voldoende speelplekken voor kinderen. De komende vier jaar investeert de partij in die leefbaarheid.

Het onderhoud van het groen is slecht in Weidevenne, daar moet wat aan veranderen. Het CDA kiest ervoor om het onderhoudsniveau structureel te verhogen en de kwalitatief slechte plantvakken te vervangen. We zien hierin een natuurlijk moment om in gesprek te gaan met de buurt. Niet alleen over welke beplanting terug moet komen, maar over de hele openbare ruimte. Zo hebben bewoners direct invloed op hun eigen leefomgeving. De wijkmanager speelt hierbij een belangrijke rol.

Verder is de verkeersafwikkeling in Weidevenne een punt van zorg. Te vaak staat het verkeer nu vast, waardoor mensen de wijk niet meer in of uit kunnen. Wij willen samen met de inwoners van de wijk bekijken hoe de verkeersafwikkeling verbeterd kan worden. Alleen als de gemeente goed luistert naar de ideeën die hierover leven in de wijk, kan men komen tot goede oplossingen. Een suggestie die wij veel horen is het openen van de bussluizen tijdens de spits. Onderzocht moet worden wat dit betekent.

Bij leefbaarheid hoort ook voldoende speelplekken voor de kinderen. De skatebaan die onlangs plaats heeft moeten maken voor woningbouw, moet zo snel mogelijk een nieuwe plek krijgen in de wijk. Nieuwsgierig geworden naar ons hele verkiezingsprogramma? Kijk dan op onze website: www.cda.nl/purmerend

Eveline Tijmstra, lijsttrekker CDA

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *