Verkiezingsvraag over Weidevenne (3)

13/03/2018

Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart vroeg de redactie alle deelnemende politieke partijen in Purmerend een antwoord te geven op de vraag ‘Hoe ziet uw partij de ontwikkelingen in Weidevenne voor de komende vier jaar?’ Wellicht kan het antwoord u helpen bij uw keuze in het stemhokje. Hieronder het antwoord van:

PvdA: Thuis in Weidevenne
De PvdA Purmerend is zeer ruim vertegenwoordigd in Weidevenne. De meeste van onze potentiële raadsleden wonen in Weidevenne en met heel veel plezier. Weidevenne is inmiddels de grootste wijk van Purmerend en is wat huizen bouwen betreft bijna klaar. Bijna, maar nog niet helemaal, want in Kop van West wordt nog volop gebouwd, waarvan 25% sociale huur zal zijn. En door de ontwikkeling van PostNL hebben wij voor elkaar gekregen dat er nog eens vijftig extra sociale huurwoningen bijkomen.

De leefbaarheid in Weidevenne is niet alleen afhankelijk van plezierig wonen. De PvdA heeft duidelijke ideeën over manieren om van Weidevenne een bruisende wijk te maken. Wij zien voor ons dat bij de Melkwegbrug en Heel Europa horeca en recreatie komt. Meer levendigheid voor jong en oud zou er wat ons betreft ook moeten kunnen komen aan de rand van de wijk richting Purmerland.

Verkeer; altijd een onderwerp dat leeft bij wijkbewoners en waar de meningen erg over uiteenlopen. Wat ons betreft is het hoog tijd dat de aan- en afvoer van de Laan der Continenten wordt aangepakt, zodat de doorstroming veel beter wordt. Opheffen van de bus sluizen is wat ons betreft geen oplossing. De veiligheid binnen de kwadranten in de wijk heeft wat ons betreft prioriteit. Wij willen dat er een directe fietsverbinding komt tussen Weidevenne en de Westerweg rechts van de Verzetslaan (fietsbrug over Purmerringvaart en fietspad doortrekken). Dit zorgt ervoor dat er ook voor de fietser een vloeiende en dus natuurlijke verbinding ontstaat tussen Weidevenne en Purmer-Zuid

Het nieuwe jongerencentrum (Columbuzz) moet na de oplevering veel frequenter open zijn en wel aangepast op de behoefte van de jongeren. Wat ons betreft iedere avond en in de weekenden ook overdag.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *