Verkiezingsvraag over Weidevenne(2)

11/03/2018

Naar aanleiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart vroeg de redactie alle deelnemende politieke partijen in Purmerend een antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe ziet uw partij de ontwikkelingen in Weidevenne voor de komende vier jaar?’
Wellicht kan het antwoord u helpen bij uw keuze in het stemhokje. Hieronder het antwoord van:

Ouderenpartij AOV Purmerend
Weidevenne is de nieuwste wijk van Purmerend. Een wijk waar de Ouderenpartij AOV Purmerend trots op is. En niet alleen wij, iedere Purmerender die de wijk kent kan niet anders dan ook trots zijn dat wij een wijk hebben die zo divers is gebouwd. Een wijk ook die bijna af is. De Kop West is volop in ontwikkeling. Daar bouwen ontwikkelaars de mooiste woningen en appartementencomplexen. Maar ook heel veel sociale huurwoningen. Een prachtige mix waarbij voor iedereen die een woning zoekt, starter, gezin of pensionado, met een grote beurs of een kleine, een passende plek vindt.

De Ouderenpartij AOV Purmerend zet zich in om Weidevenne nog mooier te maken door de kwaliteit van het groen te verbeteren. Zorgen voor mooi gevulde plantvakken met beplanting die het aanzien waard is. Met bomen die passen bij de straat waar zij staan. Met bermen, kruispunten en middenbermen die bezaaid zijn met bloemen, waar bijen en andere insecten zich prima thuisvoelen. Net als in andere wijken wil de partij dat de gemeente als het gaat over de openbare ruimte in Weidevenne de dingen doet die de bewoners willen. Wij zeggen niet hoe het moet maar doen alles in overleg met hen. Wij vragen hoe bewoners hun omgeving zien, luisteren naar een vraag om andere speeltoestellen enzovoort.

In de loop van 2018 neemt Rijkswaterstaat een besluit over de A7. Gaat de bocht er uit of niet. Als dat werkelijk gebeurt dan krijgt de Weidevenne er een groot stuk grond bij. Nu heet die grond Kom A7. Een plek voor een prachtig hotel, maar ook een plek die voor de rest, bijna 7 hectare groot, een groene oase blijft als het aan de Ouderenpartij AOV Purmerend ligt. Andere wijken hebben een wijkpark, Weidevenne heeft straks mogelijk een groene Kom A7.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

1 comment

  1. Janny Lochtenbergh schreef:

    Ha, ha, de bocht eruit en Weidevenne uitgebreid met de KomA7. Fijn om naast zo’n megalomaan hotel te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *