Verkiezingsdag volgen via RTV Purmerend

24/11/2021

Op 22, 23 en 24 november 2021 kiezen de inwoners van Purmerend en Beemster een nieuwe gemeenteraad voor de toekomstige gemeente Purmerend. Een historische gebeurtenis voor beide gemeenten. Om op de hoogte te blijven van de gebeurtenissen op deze belangrijke dag doet lokale omroep RTV Purmerend op de laatste verkiezingsdag, woensdag 24 november verslag op radio en televisie. De gemeenteraadsverkiezingen zijn zo met het laatste nieuws, achtergronden, analyses en uitleg over de verkiezing thuis te volgen. 

Bij deze verkiezingen is ervoor gekozen om het stemlokaal niet op de stempas te vermelden. Bewoners die dit gewend zijn vragen zich hierdoor af waar ze kunnen stemmen. Op 24 november kunnen bewoners stemmen bij alle stembureau’s die op de brief vermeld staan. Niet bij de mobiele lokaties, die zijn alleen geopend voor de bewoners van bepaalde verzorgingstehuizen.

Praatje bij Melkwegbrug
Politieke partijen en gemeente hebben er de afgelopen weken alles aan gedaan om de inwoners van Purmerend en Beemster bewust te maken dat er vervroegde gemeenteraadsverkiezingen zijn. De gemeente startte een publiciteitscampagne op social media, bracht een verkiezingskrant uit en presenteerde het Kieskompas, om inwoners te helpen bij het bepalen van hun stem. Burgemeesters Bijl en Heerschop van Purmerend en Beemster gingen zelfs met een koffiekar de boer op om met inwoners aan de praat te raken en hen te wijzen op de komende verkiezingen. Klik op deze link voor het videoverslag hiervan bij de Melkwegbrug.
Of het allemaal geholpen heeft, zal woensdagavond laat blijken als de stemmen geteld zijn.

Live
Tijdens de uitslagenavond is RTV live in het stadhuis met onder andere interviews met de lijsttrekkers over de (tussentijdse) resultaten. Luister en kijk woensdag 24 november vanaf 08.00 uur, naar de gemeenteraadsverkiezingen bij RTV Purmerend. Radiofrequentie 104.9 FM en televisiekanaal Ziggo 36 en KPN 1390.
Stemmen kan vanaf 07.30 uur tot 21.00 uur. Vergeet niet uw stempas met daarbij een identiteitsbewijs mee te nemen.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *