Veertig tijdelijke woningen voor opvang Oekraïners

04/04/2022

De gemeente Purmerend zoekt naar meer opvangmogelijkheden voor vluchtelingen uit Oekraïne. Naast het hotel Burggolf en het gemeentehuis in Middenbeemster, zoekt het college verder naar een overbruggingslocatie voor de komende maanden. Deze overbruggingslocatie is nodig om op de lange termijn mogelijkheden te onderzoeken en realiseren. Daarom stelt het college voor om een blok van veertig van de 108 tijdelijke woningen voor een periode van vier tot acht maanden aan de Verzetslaan te reserveren voor Oekraïense vluchtelingen.

Burgemeester Don Bijl: “Niemand weet hoelang deze oorlog nog duurt en hoeveel vluchtelingen er nog een veilige plek zoeken in ons land. Daarom is het nodig om verder te blijven zoeken. We staan regionaal moeten tweeduizend opvangplekken verzorgen. Dit is een enorme opgave, maar we zetten samen de schouders eronder en werken met diverse partijen samen om dit te realiseren. Zoals we dat eerder hebben kunnen doen bij Hotel Burggolf en straks in Middenbeemster.”

Omdenken
Omdat de tijdelijke woningen niet zijn ingericht als opvanglocatie, is het nodig om extra afspraken en zaken te organiseren om de vluchtelingen hier te begeleiden en tot rust te laten komen. Wethouder Thijs Kroese: ‘Ik zie in de gemeenschap een enorme bereidheid om mee te denken en te helpen. Deze oorlog laat ons omdenken en dat vraagt om andere beslissingen. We moeten deze mensen een rustige plek bieden, maar we hebben ook tijd nodig voor het aanbieden van goede opvang op langere termijn.”

Informatie buurt
De buurtbewoners rondom de tijdelijke woningen aan de Verzetslaan zijn geïnformeerd per brief, evenals de bewoners die al in een van de tijdelijke woningen wonen. Na een raadsbesluit worden zij geïnformeerd over het vervolg. Meer informatie over de opvang van vluchtelingen in Purmerend is te vinden op www.purmerend.nl/oekraine.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West en Centrum, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.