Veel interesse voor informatie over bouw Genuahaven

12/12/2012

bouwlocatie Genuahaven

Op maandag 10 december stonden ambtenaren, wijkmanager, Wooncompagnie en vele liters koffie klaar in de raadszaal van het gemeentehuis voor de ontvangst van bewoners die naar de informatiebijeenkomst over de Genuahaven waren gekomen.

Inmiddels is gestart met de bouw van het woonzorgcomplex Heel Europa en daarnaast komt er een tijdelijk busplein vanwege de herinrichting van het Tramplein. Veel bewoners hadden nog vragen en die konden ze afvuren op de aanwezige ambtenaren tijdens de informatiebijeenkomst. Met behulp van veel plaatjes en plattegronden konden de meeste vragen worden beantwoord. Ook gedetailleerde bouwtekeningen werden uitgeplozen. Er waren veel vragen en opmerkingen over parkeerdrukte en nog aan te leggen wegen, maar ook vroegen enkele bezoekers hoe ze in aanmerking kunnen komen voor een woning in Heel Europa. Die vraag zal op een later tijdstip worden beantwoord.

Kop van West, het gebied tussen Weidevenne, A7 en Hazepolder, stond ook op het programma, maar daar was niet veel over te vertellen. Op dit moment zijn daar geen ontwikkelingen gaande. Wel is zeker dat het geen uitbreiding van het Centrumgebied gaat worden. Er is voor dat gebied woningbouw gepland en het wachten is op mensen met ideeën en geld.

De avond werd redelijk bezocht en veel bewoners gingen al dan niet tevreden met een antwoord op hun vragen weer naar huis. Wat overbleef was koffie, veel koffie.

Artikel en foto´s: Piet Jonker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *