Veel Doortrappers bij fietsevenement

19/08/2021

Vol goede moed en met regenkleding onder de snelbinder of in de fietstas vertrok een aantal oudere bewoners uit Weidevenne woensdag 18 augustus naar het Spurd evenement Doortrappen op het complex van de IJs- en inlineskateclub Purmerend aan het Trimpad. De meesten met een volle accu op de e-bike, want het Trimpad is niet echt vlak naast de deur, maar ook enkele bikkels op gewone met eigen kracht aangedreven rijwielen. Veilig en wel aangekomen werden ze verwelkomd door Helen Kaptein, specialist ouderen bij Spurd.

Wethouders Mario Hegger (sport) en Harry Rotgans (ouderen) onderstreepten het belang van in beweging blijven, in dit geval door zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Om het goede voorbeeld te geven stapten beide heren op de fiets voor een ritje van zo’n twintig kilometer. Dat veiligheid belangrijk is werd duidelijk toen een van de deelnemers onderweg viel, maar dankzij het dragen van een helm er ongedeerd  vanaf kwam.

Iets anders
Bezoekers werden ‘opgewarmd’ door Cindy Schmidt, uitvoerend specialist ouderen bij Spurd. ,,Wij zoeken naar een manier om ouderen zolang mogelijk te laten bewegen en daarvoor is fietsen bij uitstek geschikt. Ons motto is ‘laten bewegen en blijf bewegen, je hele leven’ en daar is deze dag belangrijk voor. Vandaag zien mensen dat er ook een andere mogelijkheid is om te fietsen, anders dan op de fiets die ze thuis in de schuur hebben staan. Gewoon eens iets anders uitproberen.” 

Fietshelm
Helen Kaptein: ,,Deze dag is belangrijk voor ouderen omdat fietsen een hele fijne vorm van bewegen is. Als je wat ouder wordt en problemen krijgt met bewegen is het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn om toch te kunnen blijven fietsen.”
Wethouder Rotgans sluit zich daar bij aan: ,,Als je wat ouder wordt is het belangrijk dat je blijft bewegen. Als dat wat lastiger wordt, blijf niet thuis zitten, maar pak de fiets. Zet wel een fietshelm op, we hebben vandaag wel gezien hoe belangrijk dat is. Als je niet meer kan fietsen op een gewone fiets, neem er dan desnoods een met drie wielen, maar blijf bewegen.”

Leerzaam
Wethouder Hegger, in gevecht met Rotgans tijdens een wedstrijd ringsteken op de fiets, spreekt van een leerzame dag. ,,Zo met alles er omheen merk je als oudere, ik ben ook al 61, toch wel dat je met alles niet zo behendig meer bent. Voordeel van een elektrische fiets is dat je een grotere afstand kunt afleggen en meer mobiel bent. Zo kan je bijvoorbeeld ook eens naar een museum fietsen, en als je met een grote groep fietst kom je ook met elkaar in gesprek.”

Puzzel
Tijdens het evenement kreeg Irene Smit als winnaar van een puzzel een mooie (fiets)tas aangeboden en konden bezoekers genieten van vruchtensaté. In de middag ging een tweede groep op weg voor een fietstocht, maar gezien de natte ervaring tijdens de ochtendrit kozen de fietsers uit Weidevenne de kortste route naar huis.  

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *