Uitzicht vanaf nieuwe brug fenomenaal!

09/08/2012

Er is heel wat te doen over de nieuwe Melkwegbrug, maar nog even en dan wordt hij toch echt in gebruik genomen. De redacties van de wijkkranten Weidevenne en Centrum waren benieuwd hoe het uitzicht is vanaf de brug. Gelukkig kregen zij toestemming om even boven op de brug te klimmen. Voor Piet Jonker was het wel erg hoog, gezien zijn hoogtevrees, maar het uitzicht maakte veel goed! Van boven af kun je goed zien dat de brug in het verlengde ligt van de Melkweg. Aan de andere kant zie je het centrum van Purmerend met de torens van het oude stadhuis, de Lutherse Kerk en de Grote Kerk. Bij mooi weer is er zelfs zicht op Amsterdam. Momenteel worden de roestvast stalen kabelnetten bevestigd tussen de brugleuningen, hierdoor blijft het mogelijk om van het uitzicht te genieten zonder naar beneden te tuimelen. Tot slot worden de brugleuningen langs de lage treden gemonteerd en dan is het wachten op de feestelijke opening…

Kijk voor meer foto´s naar het fotoalbum van de Melkwegbrug.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

7 comments

 1. E.Hoogeveen schreef:

  Het uitzicht kan best mooi zijn daarboven maar als je over de Jaagweg in de richting van Purmerend rijd is het aanzicht een grote aanfluiting. Wat een verschrikkelijk lelijk ding.

  De ontwerper denkt alleen maar aan het geld wat hij/zij er mee binnenhaalt maar niet aan uiterlijk schoon voor een Stad als Purmerend.

 2. Jaap Purmerend schreef:

  Het zal druk worden op de fietsbrug!

 3. Inwoner weidevenne schreef:

  Binnenkort komen er 2 torens van resp. 60 en 70 meter naast te staan en dan is het mooie uitzicht weg. Dus geniet nog maar even van dit mooite uitzicht!

 4. Piet Jonker schreef:

  Het uitzicht op de Melkweg, binnenstad en het kanaal blijft precies hetzelfde.

 5. Ina Vleer schreef:

  Ik zou graag willen weten of je ook met de rollator over de brug kan lopen Want hij is wel erg hoog.

  Met vriendelijke groeten van Ina Vleer.

  1. Conny Dijkstra schreef:

   Ja hoor dat kan, er is ook een horizontaal (vlak) gedeelte waarmee u met uw rollator naar de overkant kan. Dit kan alleen niet als de brug open gaat voor de scheepvaart.

  2. Truus van der Weide schreef:

   Tenzij u een buitenboordmotor op uw rollator hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *