Uitrenveld in Weidevenne eindelijk in zicht

23/08/2021

Honden Romeo en Koosje nemen alvast een kijkje

Nadat HOP Weidevenne al een aantal jaren druk bezig is geweest met plannen, overleg en bewonersavonden, gaat het nu dan echt gebeuren. Langs de A7 komt een uitrenveld. Dit is een omheind gebied waar honden kunnen loslopen. Doordat het omheind is, kunnen de honden niet zomaar het veld verlaten. Op het uitrenveld geldt een opruimplicht. Dit betekent dat hondenbezitters het veld zelf schoonhouden. Om dit te faciliteren worden er op uitrenvelden hondenpoepbakken geplaatst die wekelijks geleegd worden.

In juni vorig jaar heeft het college van burgemeester en wethouders vastgesteld dat er in Purmerend een aantal uitrenvelden gerealiseerd worden, waaronder in Weidevenne bij Rotterdamhaven. Jannie van der Ploeg van HOP Weidevenne reageert verheugd. “Fijn dat ons plan handen en voeten gaat krijgen. Ik verheug mij heel erg op het uitzicht van spelende en rennende honden op een omheinde en veilige plek. Het gaat er van komen!”

Rina Edel
Op de foto hiernaast is Rina Edel met haar hond bij het uitrenveld aan de A7. Zij was een zeer actief lid van Hop Weidevenne. Helaas is zij op 4 maart 2020 op 58-jarige leeftijd overleden. 

Rina zei destijds: “Ik ben super blij dat het van de grond is gekomen en heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt. Dat hebben we als bewoners/ hondenbezitters dan toch maar even mooi gedaan.”

Start werkzaamheden
De werkzaamheden staan ingepland voor 1 september en zullen ongeveer een week in beslag nemen. Door onzekerheid over het beschikbaar zijn van materiaal is de datum onder voorbehoud. Daardoor is het mogelijk dat de werkzaamheden niet op de afgesproken datum plaatsvinden. Op de afbeelding is te zien om welke locatie het precies gaat. Tijdens de werkzaamheden wordt de overlast zoveel mogelijk te beperkt. Maar er zal altijd enige overlast van geluid en machines zijn.

Reageren
Het collegebesluit is op 30 juni 2020 genomen. Dat betekent dat de bezwaartermijn is verlopen. Heeft u nog vragen, mail deze naar hondenplan@purmerend.nl. U kunt ook een brief sturen naar: Gemeente Purmerend, postbus 15, 1440 AA Purmerend, t.a.v. hondenplan Weidevenne Rotterdamhaven.

 

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *