Tweede laadpaal aan de Gangeslaan

15/10/2021

Er zijn meerdere aanvragen ingediend voor de plaatsing van een openbare laadpaal aan de Gangeslaan ter hoogte van de nummers 124-134 bij de kruising met de Sarongstraat. Deze aanvragen zijn ingediend door bewoners die geen mogelijkheid hebben tot parkeren en opladen op eigen terrein. De bestaande laadpaal aan de Gangeslaan, ter hoogte van huisnummer 106, wordt erg goed gebruikt, waardoor uitbreiding van het openbare netwerk noodzakelijk is. De laadpaal wordt niet direct geplaatst, vanwege samenwerking met meerdere publieke en private partijen.

De oplaadpunten hebben een wijkfunctie en zijn niet uitsluitend bedoeld voor de aanvrager. Dat betekent dat een laadpaal geplaatst wordt op een zichtlocatie in de buurt van de woning van de aanvrager. Dit is dus niet vóór of bij de woning, waardoor de aanvrager altijd te maken kan krijgen met enige loopafstand naar het oplaadpunt.

Maximaal gebruik
Op verzoek van bewoners of bedrijven wordt elk jaar een aantal algemene oplaadpunten aangelegd in de openbare ruimte. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein de auto op te laden, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een openbaar oplaadpunt. Daarna worden de aanvragen geïnventariseerd en samen met de aanvragers de locaties aangewezen. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten alleen op zichtlocaties komen, zoals bij winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo worden de oplaadpunten maximaal gebruikt.

Samen met de wijkmanager en politie is deze locatie gekozen voor het openbare laadpunt. Hiervoor is gekozen op basis van de volgende criteria:

  1. Het oplaadpunt heeft een wijkfunctie en is dus niet uitsluitend voor de aanvrager bedoeld;
  2. Een zichtlocatie (doorgaande wegen, winkelcentra etc.) heeft de voorkeur;
  3. Het laadpunt komt bij voorkeur op een locatie die zo min mogelijk tot overlast leidt bij overige bewoners;
  4. Op de locatie moeten elektriciteitskabels aanwezig zijn;
  5. Het betreft haakse parkeervakken.

Voor meer informatie: jj.v.spronsen@purmerend.nl.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

1 comment

  1. Beste Lezers,

    Wat ik mijn af vraag is deze , wanneer gaan ze ook denken aan oplaadpalen voor de scootmobiels. Wat ik aldoor maar lees is dat er voor de auto’s meer laadpalen zijn. Dan voor de scootmobiels. Ook dat zag ik bij een restaurant in Ilpendam ook daar hebben ze een oplaadpunt voor de fietsers en hadden toen ook geroepen dat daar ook scootmobiels opgeladen kan worden. Maar echter is dat ook onmogelijk als er fietsen daar staan. ik heb nu de petitie bijna twee maanden geleden overhandigd aan de heer van Meekeren de wethouden van Purmerend. Maar nog geen reactie van zijn kant. Dus word het ook weer de tijd dat er weer actie word ondernomen naar de heer van Meekeren. Want die laatpalen moeten er komen, zodat ook de schootmobiels hun vrijheden kunnen pakken waar ze ook recht op hebben en niet alleen maar de auto’s. De auto is allang niet meer de heilige koe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *