Twee positief geteste bezoekers Leeghwaterbad

13/10/2020

De GGD heeft Spurd-Leeghwaterbad geïnformeerd dat twee bezoekers positief zijn getest op het coronavirus. Ook een medewerkster heeft gemeld dat zij positief is getest. De twee bezoekers en de medewerkster hebben geen contact met elkaar gehad. Gezien de door Spurd genomen veiligheidsmaatregelen hoeft niemand volgens de GGD in quarantaine. De bezoekers zijn vandaag door Spurd per e-mail geïnformeerd en hen is conform het advies van de GGD gevraagd hun gezondheid extra goed in de gaten te houden.

De bezoekers hebben de GGD gemeld dat niemand op minder dan 1,5 meter afstand is geweest voor langer dan vijftien minuten. De medewerkster heeft steeds conform het corona protocol zwemles gegeven. Dat betekent dat de kans op besmetting in beide situaties heel klein is geweest. Spurd heeft de bezoekers die op hetzelfde moment in het zwembad waren en de ouders van de zwemleerlingen vandaag per e-mail geïnformeerd.

Sterkte
Directeur Jancor de Boer van Spurd: ‘Een heel vervelende situatie voor de bezoekers en mijn collega die zijn besmet. Ik kan mij de onrust bij andere bezoekers heel goed voorstellen, maar de coronamaatregelen die wij toepassen hebben verspreiding hoogstwaarschijnlijk begrensd tot deze drie mensen in deze twee verschillende situaties. De GGD heeft daarom bepaald dat bezoekers en collega’s extra hun gezondheid in de gaten moeten houden en het zwembad open kan blijven. Ik wens iedereen sterkte met het omgaan met de situatie.’

E-mail
De twee bezoekers hebben donderdag 8 oktober tussen 10.00 uur en 13.00 uur gebruik gemaakt van het recreatiebad. Zij hadden toen geen klachten, maar waren wel besmet. Conform de richtlijn van de GGD hebben alle bezoekers van dat tijdblok van Spurd een e-mail ontvangen, net als de zwemleerlingen van de medewerkster. In de e-mail is de bezoekers gevraagd extra goed de gezondheid in de gaten te houden.

Deel dit bericht:Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *