Tulpenparade in het teken van een groene toekomst

19/04/2022

Purmerend wil graag laten zien dat er nog veel meer te zien is dan deze korte periode van bloemenpracht. Met de Tulpenparade wordt ieder jaar aandacht gevraagd voor al het moois in deze stad. Vorig jaar leidde de route van tulpenbakken fietsers en wandelaars langs de geschiedenis van Purmerend en Beemster. Dit jaar gaat het anders en wordt aandacht gevraagd voor de toekomst van onze gemeente. Op tweehonderd bloembakken zijn tekeningen van schoolkinderen te zien.

Er is de kinderen gevraagd om de toekomst van Purmerend en Beemster in beeld te brengen. Daardoor is te zien hoe de kinderen als volgende generatie in onze stad willen leven. Er is ook een actie bedacht. Op drie van de tweehonderd bakken staat een gouden tulp afgebeeld. Gevonden? Maak een selfie met de bak met de gouden tulp en stuur deze naar tulpenparade@purmerend.nl of upload de foto op Instagram/Facebook met #tulpenparadepurmerend en vergeet niet de gemeente te taggen. Degene met de origineelste foto wint een tulpen- of bijenlint in zijn of haar wijk.

Heeft u vragen over de bloembakken? Schade of vandalisme melden? Neem contact op met het klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente Purmerend. Telefonisch via (0299) 452 452 (werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar kcc@purmerend.nl

Bekijk de tekeningen


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.