Tuinieren in de Indusstraat

17/05/2018

Het valt meteen op in de Indusstraat dat de hoge bosschages zijn verdwenen en er leuke tuintjes voor in de plaats zijn gekomen. De familie Beems woont er heerlijk naar hun zin, maar zaten al een paar jaar aan te hikken tegen de bosschages. Samen met de buren is lang overleg gepleegd met de gemeente en uiteindelijk mochten ze de groenvakken zelf beheren. De struiken zijn door de gemeente verwijderd, er is verse grond gestort en de buren Beems en Fechter zijn enthousiast aan de slag gegaan met schep, schoffel, hark en gieter.

Beems: De hoge struiken ontnamen voor een groot deel het uitzicht en langslopende jeugd deponeerden regelmatig afval in de struiken. Bezoekers die in een rolstoel op visite kwamen, moesten met de rolstoel tot aan de hoek omrijden om bij de woning te komen. Langs de struiken of tussen geparkeerde auto’s door was geen optie.” De bewoners beheren de tuinen voor een jaar op proef en daarna wordt gekeken hoe de vlag (tuin) er bij staat. Als iedereen tevreden is (bewoners en gemeente) wordt het contract verlengt en anders neemt de gemeente het onderhoud weer in eigen beheer. Beems: “Er zijn wel een paar voorwaarden aan verbonden, zoals geen tegels of bomen in de tuin. We hebben een bordje geplaatst om hondenuitlaters te verzoeken de dieren hun behoefte niet in onze tuin te laten doen.”

Contact
Bewoners die ook wel een stukje gemeentegrond willen onderhouden, kunnen contact opnemen met wijkmanager Michael Lanting. Michael is bereikbaar via het Klant Contakt Centrum (KCC) van de gemeente: telefoon 0299 – 452452 of mail: m.lanting@purmerend.nl.

Live chatten kan ook. Woensdag 23 mei heeft u via www.weidevenner.nl weer de mogelijkheid om direct met de wijkmanager te chatten. Van 16.00 tot 18.00 uur zit hij in Heel Europa achter zijn laptop om antwoord te geven op vragen van bewoners.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *