Top Jeugdorkest komt naar Purmerend

28/01/2018

Het Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest (NHJFO) is een projectorkest en bestaat uit een selectie van 55 meest getalenteerde jonge muzikanten van de vele blaasorkesten in Noord-Holland. Het orkest is van hoog niveau, wat blijkt uit het feit dat het in 2014 Europees kampioen is geworden in zijn klasse. In 2017 behaalde het orkest een tweede plaats.

Het doel van het orkest is om jonge muzikanten te ontwikkelen op het gebied van blaasmuziek in de breedste zin van het woord. Dirigent Lieuwe de Jong heeft het NHJFO opgericht als een aanvulling op de bestaande verenigingen. Lidmaatschap is alleen mogelijk voor jongeren die lid zijn van een muziekvereniging in Noord-Holland. De muzikanten moeten op B-niveau of hoger kunnen spelen. Naast het NHJFO dirigeert Lieuwe nog een aantal blaasorkesten en geeft les aan groot koper bij verenigingen en muziekscholen.

Gastoptredens
Sinds de oprichting in 2004 heeft het orkest een aantal bijzondere gasten gehad. Zo hebben de componisten Philip Sparke, Jan de Haan en Marco Pütz het orkest gedirigeerd. Ook is er een optreden met acteur Frank Groothof geweest. Professionele solisten zoals Esther Hoek en Nick Hoogland (saxofoon), Petra Elbertsen (bugel), Sabine Kirsten en Stephanie Kramer (zang) zijn door het orkest begeleid.

Op zondagmiddag 11 februari 2018 geeft het orkest een bijzonder concert in theater De Purmaryn met als titel: Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest &Friends, met medewerking van Global Dance Centre Hoorn, de zangeressen Anouk Geertsma en Stephanie Kramer. Aanvang: 14.00 uur. Om het concert bij te wonen, is het aan te bevelen vroegtijdig toegangskaarten te bestellen. Tickets aan de kassa van De Purmaryn telefoon: 0299 432205 of online www.depurmaryn.nl

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *