Tongen in Heel Europa

24/04/2018

V.l.n.r. Anne Marie, Leny en zus Bep

Dankzij het organiseren van de actie Tongen in Purmerend door vriendenclub Stichting Vrienden Voor Purmerend (SVP) konden op maandag 23 april een groot aantal in Purmerend wonende kwetsbare / eenzame ouderen genieten van gezelligheid, muziek, zang, lekker eten en een drankje. De deelnemers werden met taxi’s en busjes naar negen lokale restaurants vervoerd. In Grand Café Heel Europa in Weidevenne werden vijfenzestig gasten gastvrij ontvangen en verwelkomd door gastheer Hans van Gelder.

Overweldigend
Voor Bep Vermunt, die vrijdag haar vijfentachtigste verjaardag viert, was het meteen al een geweldige binnenkomst, want tot haar grote verrassing kwamen haar twee zussen uit Canada, Leny van Wonderen en Anne Marie Pawelski, een hapje mee eten. Bep vatte het hele gebeuren kort samen met: “Overweldigend!” Als voorgerecht kwam er een tompouce met asperges en ham op tafel, gevolgd door gebakken tong. De aangekondigde sliptong was vervangen door een meer uit de kluiten gewassen exemplaar. Als toetje kon iedereen genieten van een heerlijke tiramisu. Dertig kinderen van het Nederlands Kindertheater (NKT) verzorgden tussen de gangen door een optreden met bekende liedjes.

Lof voor bediening
Na het laatste drankje of kopje koffie stonden de taxi’s en busjes weer klaar om iedereen naar huis te brengen. Als afscheid kregen alle deelnemers een bosje tulpen aangeboden. De reacties waren meer dan lovend: “Heerlijk gegeten, prima georganiseerd, gezellig en alle lof voor de koks en bediening van het Grand Café.”

Kijk voor meer foto’s naar het webalbum.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *